Vepřová kotleta na houbách

Recept na hlavní chod z vepřové kotlety a čerstvě nasbíraných hříbků.


5.02x
35 min

Postup přípravy

Nejprve si vymícháme směs na marinování masa. V misce smícháme olej, prolisovaný česnek, hořčici, čerstvě mletý barevný pepř, sůl, kmín a tymián.

Vepřové kotlety opláchneme, osušíme a naložíme do připravené marinády. Takto necháme v chladu hodinu odležet.

Hříbky očistíme a nakrájíme na plátky.

Maso dáme na rozpálenou pánev s máslem a opékáme z každé strany asi 5 minut. Během tepelné přípravy potíráme maso zbytkem marinády. Poté přihodíme plátky hub a orestujeme. Podle potřeby podlijeme trochou vody a necháme vše vydusit doměkka. Je-li to nutné, ještě dosolíme.

Vepřovou kotletu na houbách podáváme s vařeným bramborem jako hlavní chod.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřová kotleta na houbách

Zpět na recept