Křehká a šťavnatá kotleta s libovolnou přílohou.
směs | |
---|---|
6 ks | vepřová kotleta |
marináda | |
2 ks | vejce |
2 lžíce | hořčice |
0.5 balíčku | grilovací koření |
1 lžíce | solamyl |
4 stroužky | česnek |
podle potřeby | |
0.5 hrnečku | olej |
Kotlety naklepeme a při okrajích nařízneme. V misce rozmícháme vejce, hořčici, grilovací koření, solamyl a česnek. Vše dobře rozmícháme a kotlety v této marinádě uložíme, misku překryjeme potravinovou folií a maso v marinádě necháme uležet do druhého dne.
Poté vložíme maso na rozpálenou pánev a zprudka z obou stran orestujeme.
Marinovanou vepřovou kotletu podáváme s bramborem, hranolkami, kaší či zeleninovou přílohou.
Vepřová krkovice, panenka i kotleta v originálních receptech
Vepřové maso je v Česku jedním z nejoblíbenějších. Nejlibovějšími druhy vepřového masa jsou kýta, kotleta a panenka. Vybrali jsme pro vás pár receptů, které užijete o víkendu na slavnostní oběd, ale i přes týden jako rychlovku pro celou rodinu.
Videorecept: Kořeněné vepřové plátky v křupavé krustě jsou skvělým pohoštěním
Masová chuťovka pro každou oslavu, ale i jen tak k víkendovému posezení s rodinou a přáteli. Vepřové plátky obalované v kefíru a strouhance z žitného chleba, smažené a podávané s dipem a čerstvou zeleninou. Ty musíte vyzkoušet!
autor Veronika
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena