Vepřová kotleta s dýňovou omáčkou v pomalém hrnci

Výborný podzimní recept pro pomalý hrnec.


0.00x

Postup přípravy

Vepřovou kotletu nakrájíme na plátky a orestujeme na rozpáleném sádle cca 2 minuty z každé strany. Pokud můžeme, restujeme přímo v pomalém hrnci. Pokud ne, restujeme na pánvi. Maso dáme na talířek a do výpeku dáme orestovat nadrobno nakrájenou cibuli na cca 5 minut.

Pak cibuli i s výpekem přendáme do pomalého hrnce. Přidáme maso, na kostičky či kolečka nakrájenou mrkev a dýni, kterou jsme si nakrájeli na větší kostky. Přidáme tymián, sůl a cca 1 dl vody. Vaříme na funkci "high" 4 hodiny.

Poté přendáme vepřové maso na talíř a uchováme v teple. Vše ostatní dáme do mixéru a rozmixujeme. Vznikne nám tak hladká dýňová kaše, kterou přendáme do normálního hrnce a dáme na sporák. Za stálého míchání přilijeme smetanu, případně i sůl, pokud je omáčka málo slaná. Dýňovou omáčku podle chuti opepříme a necháme krátce povařit.

Vepřové plátky rozdělíme na talíře, přelijeme dýňovou omáčkou a zvolíme libovolnou přílohu. Vepřová kotleta s dýňovou omáčkou v pomalém hrnci nejlépe chutná s gnocchi.
user-icon

autor Pometloo


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřová kotleta s dýňovou omáčkou v pomalém hrnci

Zpět na recept