Vaření.czReceptyVepřová kotleta s hříbkovým krémem

Vepřová kotleta s hříbkovým krémem

Recept na pečené vepřové kotlety se smetanovým hříbkovým krémem.


4.025x
75 min
2×

Ingredience

150 gcibule
1 ksbobkový list
4 plátkyvepřová kotleta
250 mlsmetana na vaření
400 gčerstvé hřiby

podle potřeby

olej
vývar

podle chuti

sůl
drcený kmín
mletý černý pepř

Postup přípravy

Vepřové kotlety očistíme, zlehka naklepeme, osolíme a opepříme. Oloupanou cibuli nasekáme nahrubo. Hříbky očistíme a nakrájíme na kousky. Kotlety zprudka opečeme na oleji z obou stran dozlatova a poté je přendáme do pekáčku. Na výpeku osmažíme cibuli do zrůžovění a přidáme k masu. Kotlety obložíme nakrájenými houbami, ochutíme solí, pepřem, bobkovým listem a drceným kmínem a za občasného podlévání vývarem a výpekem pečeme zakryté při střední teplotě v troubě doměkka. Pak kotlety vyjmeme, bobkový list odstraníme a pekáček přendáme na plotýnku. Houby s výpekem podlijeme smetanou a za stálého míchání krátce povaříme. Nakonec vše rozmixujeme do hladké konzistence a hříbkový krém podle potřeby dochutíme solí a pepřem. Vepřové kotlety s hříbkovým krémem rozdělíme na porce a ihned podáváme. Vhodnou přílohou je dušená rýže nebo noky.

Budete je milovat! TOP 8 receptů na české omáčky

Co vás jako první napadne, když se řekne typicky české jídlo? Přece omáčka! Tradiční českou kuchyni si bez omáček nedokážeme představit - koprová, svíčková, rajská, ale hlavně kvalitně připravený guláš! Pojďme se podívat na ty nejlepší recepty našich čtenářů.

České omáčky

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Vepřová kotleta s hříbkovým krémem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena