Vepřová kotleta s hříbkovým krémem

Recept na pečené vepřové kotlety se smetanovým hříbkovým krémem.


4.025x
75 min
2×

Postup přípravy

Vepřové kotlety očistíme, zlehka naklepeme, osolíme a opepříme. Oloupanou cibuli nasekáme nahrubo. Hříbky očistíme a nakrájíme na kousky.

Kotlety zprudka opečeme na oleji z obou stran dozlatova a poté je přendáme do pekáčku. Na výpeku osmažíme cibuli do zrůžovění a přidáme k masu. Kotlety obložíme nakrájenými houbami, ochutíme solí, pepřem, bobkovým listem a drceným kmínem a za občasného podlévání vývarem a výpekem pečeme zakryté při střední teplotě v troubě doměkka.

Pak kotlety vyjmeme, bobkový list odstraníme a pekáček přendáme na plotýnku. Houby s výpekem podlijeme smetanou a za stálého míchání krátce povaříme. Nakonec vše rozmixujeme do hladké konzistence a hříbkový krém podle potřeby dochutíme solí a pepřem.

Vepřové kotlety s hříbkovým krémem rozdělíme na porce a ihned podáváme. Vhodnou přílohou je dušená rýže nebo noky.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřová kotleta s hříbkovým krémem

Zpět na recept