Vepřová kotleta s hříbkovým krémem

Recept na pečené vepřové kotlety se smetanovým hříbkovým krémem.


4.025x
75 min
2×

Ingredience

150 gcibule
1 ksbobkový list
4 plátkyvepřová kotleta
250 mlsmetana na vaření
400 gčerstvé hříbky

podle potřeby

olej
vývar

podle chuti

sůl
drcený kmín
mletý černý pepř

Postup přípravy

Vepřové kotlety očistíme, zlehka naklepeme, osolíme a opepříme. Oloupanou cibuli nasekáme nahrubo. Hříbky očistíme a nakrájíme na kousky.

Kotlety zprudka opečeme na oleji z obou stran dozlatova a poté je přendáme do pekáčku. Na výpeku osmažíme cibuli do zrůžovění a přidáme k masu. Kotlety obložíme nakrájenými houbami, ochutíme solí, pepřem, bobkovým listem a drceným kmínem a za občasného podlévání vývarem a výpekem pečeme zakryté při střední teplotě v troubě doměkka.

Pak kotlety vyjmeme, bobkový list odstraníme a pekáček přendáme na plotýnku. Houby s výpekem podlijeme smetanou a za stálého míchání krátce povaříme. Nakonec vše rozmixujeme do hladké konzistence a hříbkový krém podle potřeby dochutíme solí a pepřem.

Vepřové kotlety s hříbkovým krémem rozdělíme na porce a ihned podáváme. Vhodnou přílohou je dušená rýže nebo noky.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřová kotleta s hříbkovým krémem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.