Teď je ten správný čas na přípravu pesta z medvědího česneku. Na recept je potřeba mixér.
2 špetky | sůl |
8 lžic | olivový olej |
60 g | parmazán |
4 hrstě | kešu ořechy |
60 listů | medvědí česnek |
Listy medvědího česneku omyjeme a rozmixujeme spolu s kešu oříšky. Poté postupně přiléváme olivový olej. Do vzniklé směsi vmícháme strouhaný parmezán a sůl. Uvedené množství soli si můžeme přizpůsobit. Hotové pesto z medvědího česneku rovnou spotřebujeme, nebo jím naplníme skleničky, které před uzavřením ještě lehce zakápneme olivovým olejem. Takto uskladněné pesto z medvědího česneku uchováváme v lednici. Na obrázku je zobrazené množství z poloviční dávky. Pesto z medvědího česneku používáme k přípravě pokrmů, k dochucení, ale také jako samostatnou přílohu.
Bezchybná veganská pomazánka s medvědím česnekem a tofu krok za krokem
Vynikající pomazánka s bílým tofu, medvědím tofu a vlašskými ořechy krok za krokem.
Sezóna medvědího česneku odstartovala - naučte se z něj připravit skvělé pesto, polévku i přílohu
Nezaměnitelná vůně medvědího česneku je skutečným znamením, že jaro je tu brzy v plné síle. Medvědí česnek je doslova zelený poklad a vyplatí se ho zařadit do řady pokrmů. Jak na to?
autor Hanka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena