Cuketové tyčinky s medvědím česnekem

Využijte pesto z medvědího česneku i netradičně, například do těchto skvělých cuketových tyčinek se sýrem. Budou mizet z talíře ihned po upečení.


1.01x
30 min

Ingredience

na ozdobu

slanina
semínka

těsto

sůl
200 gmáslo
300 gcuketa
1 baleníprášek do pečiva
100 gtvrdý sýr
380 gšpaldová mouka
1 lžícepesto z medvědího česneku

na potření

1 ksvejce

dresink

1 baleníbilý jogurt
1 lžícepesto z medvědího česneku

Postup přípravy

Nejprve si nastrouháme cuketu najemno, raději použijeme 2 malé než 1 velkou, lehce posolíme a necháme půl hodiny odpočívat. 

Mezitím si odvážíme do misky mouku (může být i bílá hladká), kterou si smícháme s práškem do pečiva. Nakrájíme studené máslo, přidáme k mouce a prsty začneme tvořit jakoby drobenku. Jakmile máme máslo s moukou nahrubo zpracováno, přidáme nastrouhaný tvrdý sýr, pesto z medvědího česneku (můžeme nahradit prolisovanými stroužky klasického česneku) a částečně vymačkanou cuketu. Vodu z ní nevyléváme, ale použijeme do těsta podle potřeby. Svižně zpracujeme v hladké těsto. Pokud je potřeba, přisypeme mouku, ale ne zbytečně moc, jen tak aby nebylo příliš lepivé. Zabalíme do potravinové folie a necháme alespoň 30 minut v lednici. 

Po vytažení z lednice dáme těsto na pomoučený vál a vyválíme na plát silný cca 3 mm. Rádýlkem nakrájíme těsto na požadované tvary a skládáme na plech vyložený pečícím papírem. Tvary potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme oblíbenými semínky či slaninou nakrájenou na kostičky. Pečeme ve vyhřáté troubě na 175 °C cca 10 minut. 

Hotové cuketové tyčinky podáváme s rychlým dipem, který připravíme smícháním bílého jogurtu či zakysané smetany a pestem z medvědího česneku podle chuti.

Sezóna medvědího česneku odstartovala - připravte si z něj pesto, polévku i přílohu


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Cuketové tyčinky s medvědím česnekem

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.