Křehké tyčinky z listového těsta s domácím pestem z mrkvové natě. Zajímavý recept na slané pohoštění.
1 balení | listové těsto (rozválený plát) |
1 svazek | mrkvová nať |
1 hrst | pražená slunečnicová semínka |
1 hrst | strouhaný parmazán |
2 stroužky | česnek |
6 lžic | olivový olej |
1 lžička | pepř a sůl |
1 lžíce | citronová šťáva |
Nejdříve si připravíme mrkvové pesto. Nať z mrkve umyjeme, nakrájíme a dáme do mixéru. Přidáme olivový olej, prolisovaný česnek, hrst slunečnicových semínek, šťávu z poloviny citronu a sůl a pepř. Vše společně rozmixujeme do konzistence pesta. Nakonec přidáme nastrouhaný parmazán a chvilku ještě mixujeme a máme pesto hotové.
Listové těsto vyválíme, potřeme připraveným pestem a poté nakrájíme nožem na tyčinky. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C zhruba 10 minut dozlatova.
Zbytek pesta můžeme použít do těstovin, do salátu nebo na topinky.
Pesto na víc způsobů: Jak ho použít při vaření?
Pesto nebo Pesto alla genovese je zelená omáčka, jejíž hlavní složkou je bazalka. Kromě pesta bazalkového se můžeme setkat s omáčkou připravenou také ze špenátu, medvědího česneku či rukoly. Pojďme se podívat na samotnou přípravu, ale také chuťově vynikající recepty, kde pesto hraje významnou roli.
Recept na pesto z medvědího česneku krok za krokem
Také se těšíte, až si z jarní procházky přinesete čerstvé listy medvědího česneku? Medvědí česnek je přírodním antibiotikem, antioxidantem a zdrojem vitaminu C. Dnes si z něj připravíme výborné pesto, které má při vaření pestré využití.
autor Jitka Langeová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena