Křehké tyčinky s mrkvovým pestem

Křehké tyčinky z listového těsta s domácím pestem z mrkvové natě


0.00x
30 min

Ingredience

1 balenílistové těsto (plát)
1 svazekmrkvová nať
1 hrstpražená slunečnicová semínka
1 hrstnastrouhaný parmezán
2 stroužkyčesnek
6 lžicolej olivový
1 lžičkasůl a pepř na dochucení
1 lžícecitronova sťáva

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme mrkvové pesto. Nať z mrkve umyjeme, nakrájíme a dáme do mixéru. Přidáme olivový olej, prolisovaný česnek, hrst slunečnicových semínek, šťávu z poloviny citronu a sůl a pepř. Vše společně rozmixujeme do konzistence pesta. Nakonec přidáme nastrouhaný parmazán a chvilku ještě mixujeme a máme pesto hotové. 


Listové těsto vyválíme, potřeme připraveným pestem a poté nakrájíme nožem na tyčinky. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C zhruba 10 minut dozlatova.


Zbytek pesta můžeme použít do těstovin, do salátu nebo na topinky.


Pesto na víc způsobů: Jak ho použít při vaření?


Pesto nebo Pesto alla genovese je zelená omáčka, jejíž hlavní složkou je bazalka. Kromě pesta bazalkového se můžeme setkat s omáčkou připravenou také ze špenátu, medvědího česneku či rukoly. Pojďme se podívat na samotnou přípravu, ale také chuťově vynikající recepty, kde pesto hraje významnou roli.


Pesto


Recept na pesto z medvědího česneku krok za krokem


Také se těšíte, až si z jarní procházky přinesete čerstvé listy medvědího česneku? Medvědí česnek je přírodním antibiotikem, antioxidantem a zdrojem vitaminu C. Dnes si z něj připravíme výborné pesto, které má při vaření pestré využití.


Recept


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Křehké tyčinky s mrkvovým pestem

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.