Vaření.czReceptyListové taštičky s vinnou klobásou

Listové taštičky s vinnou klobásou

V mnoha domácnostech nesmí na Vánoce chybět vinná klobása. Vyzkoušejte snadný recept na listové taštičky plněné vinnou klobásou s cibulovou směsí, kterou si můžete připravit i jako pohoštění na Silvestra.


5.06x
75 min

Ingredience

400 glistové těsto

náplň

3 stroužkyčesnek
2 kscibule
2 lžícekečup
300 gvinná klobása
100 ganglická slanina

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl
0.3 lžičkykari koření
mletý černý pepř

na potření

1 ksvejce

na ozdobu

hrubá sůl

Postup přípravy

Oloupanou cibuli a česnek nasekáme najemno. Anglickou slaninu nakrájíme na drobné kostičky. Vinnou klobásu rozdělíme na špalíky dlouhé asi 4 cm. Na malém množství oleje opečeme kousky klobásy ze všech stran dorůžova a necháme na ubrousku okapat a vychladnout. Na výpeku necháme zesklovatět cibulku s česnekem, přidáme kari koření, sůl a mletý černý pepř a směs zahustíme kečupem. Vše krátce povaříme, odložíme stranou a necháme vychladnout. Listové těsto rozválíme na tenký plát, který nakrájíme na obdélníky. Na každý kousek naneseme cibulovou směs, poklademe kousky opečené klobásy a pevně uzavřeme. Taštičky potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme hrubou solí a pečeme v předehřáté troubě při 200 °C dozlatova. Listové taštičky s vinnou klobásou můžeme podávat teplé třeba s bramborovou kaší jako hlavní chod, ale i za studena jako chuťovku.

Sůloví

(doba přípravy 35 min)

Sůloví/

Pizza šneci Hostim

(doba přípravy 45 min)

Pizza

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Listové taštičky s vinnou klobásou

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně
K příležitosti
Vánoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena