Recept na vaječnou omeletu s rajčaty, mozzarellou a sušenou šunkou.
5 ks | vejce |
1 lžička | máslo |
2 lžíce | smetana |
100 g | mozzarella |
2 plátky | schwarzwaldská šunka |
3 ks | keříčkové rajče |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
bazalka | |
mletý černý pepř |
Vejce prošleháme se smetanou, solí a pepřem. Keříčková rajčata očistíme a nakrájíme na silnější plátky. Listy čerstvé bazalky natrháme na kousky. Na horké pánvi rozpustíme máslo, vlijeme ochucená vejce a teplotu snížíme. Jakmile směs začne od okrajů tuhnout, poklademe ji šunkou a nakrájenými rajčaty. Rajčata osolíme, opepříme a omeletu zvolna asi ještě 4 - 5 minut propékáme. Nakonec omeletu posypeme strouhanou mozzarellou a bazalkou, pánev zakryjeme a jakmile se sýr rozpustí, je omeleta hotová. Omeletu s mozzarellou a rajčaty ihned přesuneme na nahřátý talíř a podáváme. Vhodnou přílohou je čerstvá bageta nebo vařený brambor.
Omeleta bez vajec: Zkuste cizrnovou, neodoláte!
Omeleta bez vajec chutná skvěle a navíc má i vysoké nutriční hodnoty. Vyzkoušejte tento čistě rostlinný recept z pár surovin krok za krokem.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena