Anglická snídaně

Pravá anglická snídaně (Full English Breakfast) má svůj původ už na středověkém anglickém venkově a dnes je nedílnou součástí víkendových rán, či spíše dopolední většiny Angličanů.


5.01x
20 min

Postup přípravy

Základ anglické snídaně tvoří vejce, slanina, klobása, fazole v tomatě, pečené žampióny a rajčata. Vejce se dělá nejčastěji v podobě mírně tekutého volského oka, přípustná jsou však i vajíčka míchaná.

Anglická slanina s rovnoměrným poměrem tuku a masa obvykle pochází z Yorkshiru. Neměly by chybět tradiční anglické klobásky, ale v našich podmínkách je můžeme nahradit grilovacími klobáskami. Ty se opečou na pánvi stejně jako slanina a podávájí se na talíř k volskému oku s ohřátou porcí fazolí a na másle pečených žampionů. Nakonec přidáme grilované rajče. Součástí anglické snídaně může být tzv. black pudding - salám z vepřové krve nakrájený na plátky a opečený, bramborové placky, toasty s máslem či hranolky.

Anglická snídaně má mnoho obměn v závislosti na regionu. Zkuste si ji připravit.

Dokonale připravená vajíčka - 6 receptů, které z vaší snídaně udělají nejlepší část dne

user-icon

autor Veronika


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Anglická snídaně

Zpět na recept