Plněná vejce s červenou řepou v aspiku

Snadný recept, jak využít vykoledovaná vařená vejce. Vejce naplníme žloutkovým krémem, obložíme červenou řepou a zalijeme aspikem. Podáváme jako chuťovku.


0.00x
45 min

Postup přípravy

Připravíme si plněná vejce. Natvrdo uvařená vejce oloupeme a rozkrojíme na půlky. Žloutky přendáme do misky a spolu s máslem, majonézou a hořčicí umícháme do hladkého krému, který podle chuti osolíme a opepříme. Krémem naplníme půlky uvařených bílků a odložíme je do lednice.

Formu na aspik vyložíme potravinovou folií. Vařenou červenou řepu nakrájíme na kostičky. Želatinu promícháme se 150 ml vody a necháme nabobtnat. V rendlíku promícháme 250 ml osolené vody s cukrem a zahříváme, dokud se cukr nerozpustí a voda bude skoro vřít. Pak přidáme ocet, nádobu odstavíme z tepla a vmícháme nabobtnalou želatinu.

Na dno formy nalijeme asi do výše 3 mm želatinu, kterou necháme ztuhnout. Pak klademe vedle sebe plněná vajíčka řezem dolů, přidáme nakrájenou červenou řepu a vše zalijeme zbývající želatinou. Ztuhlý aspik vyklopíme z formy a nakrájíme na porce.

Plněná vejce s červenou řepou v aspiku podáváme jen tak jako chuťovku, případně s pečivem jako lehkou večeři.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Plněná vejce s červenou řepou v aspiku

Zpět na recept