Vynikající míchaná vejce, doporučuji.
podle potřeby | |
---|---|
2 lžičky | tuk na smažení |
1 ks | cibule |
3 plátky | uzenina |
2 ks | vejce |
3 plátky | sýr |
podle chuti | |
1 špetka | sůl |
1 špetka | mletý pepř |
Vezmeme pánev a dáme do ní tuk na smažení. Nakrájíme si cibuli nadrobno a vsypeme do pánve. Dále nakrájíme salám na libovolné kousky. Až cibule bude začínat zlatavět, přidáme salám, smažíme libovolně (křupavě nebo středně nebo mírně). Rozklepneme vajíčka do hrnečku a rozmícháme, nasypeme pepř a sůl dle libosti. Nakrájíme sýr na kousky. Suroviny přidáme do pánve, nejdřív vajíčka, poté sýr. Mícháme, aby se nám obsah v pánvi nepřipálil.
Videorecept: Míchaná vajíčka s pažitkou podle šéfkuchaře
Na přípravu výtečných míchaných vajíček budete potřebovat pouze kvalitní vejce, máslo, sůl a pažitku.
Jak uvařit vejce, aby neprasklo, dalo se dobře oloupat a mělo dokonalý žloutek
Šéfkuchař Václav Frič z restaurace Na Pekárně v Čakovičkách vaří vajíčka tak, že mu neprasknout a uvaří se takzvaně "na švestkovo". Navíc vám prozradí malý trik, aby šla vajíčka dobře oloupat. Zapomeňte na sůl nebo ocet.
autor Jaroslav Vajz Atticus
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena