podle potřeby | ||
---|---|---|
2 lžičky | tuk na smažení | |
1 ks | cibule | |
3 plátky | uzenina | |
2 ks | vejce | |
3 plátky | sýr | |
podle chuti | ||
1 špetka | sůl | |
1 špetka | mletý pepř |
Vezmeme pánev a dáme do ní tuk na smažení. Nakrájíme si cibuli nadrobno a vsypeme do pánve. Dále nakrájíme salám na libovolné kousky. Až cibule bude začínat zlatavět, přidáme salám, smažíme libovolně (křupavě nebo středně nebo mírně). Rozklepneme vajíčka do hrnečku a rozmícháme, nasypeme pepř a sůl dle libosti. Nakrájíme sýr na kousky. Suroviny přidáme do pánve, nejdřív vajíčka, poté sýr. Mícháme, aby se nám obsah v pánvi nepřipálil.
Videorecept: Míchaná vajíčka s pažitkou podle šéfkuchaře
Na přípravu výtečných míchaných vajíček budete potřebovat pouze kvalitní vejce, máslo, sůl a pažitku.
Jak uvařit vejce, aby neprasklo, dalo se dobře oloupat a mělo dokonalý žloutek
Šéfkuchař Václav Frič z restaurace Na Pekárně v Čakovičkách vaří vajíčka tak, že mu neprasknout a uvaří se takzvaně "na švestkovo". Navíc vám prozradí malý trik, aby šla vajíčka dobře oloupat. Zapomeňte na sůl nebo ocet.
Autor:Jaroslav Vajz Atticus
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena