Vaření.czReceptyBramborový salát s tuňákem a vejci

Bramborový salát s tuňákem a vejci

Lahodný a lehký salát, kde jsou brambory a vejce pouze doplňkovou a sytící surovinou. V salátu rozhodně převládá vůně a chuť tuňáka a zeleniny.


0.00x
35 min

Ingredience

podle chuti

sůl
mletý pepř

na ozdobu

6 ksvejce

směs

3 ksbrambory
1 kscibule
1 sklenicemajonéza
350 gtuňák v oleji
1 balenímražená zeleninová směs

Postup přípravy

Doměkka uvařené menší brambory nakrájíme na malé kostičky, připravíme si velkou konzervu tuňáka v oleji, kterou slijeme přes cedník a necháme dobře okapat. Na páře necháme dobře prohřát mraženou směs drobné zeleniny - hrášek, mrkev, kukuřici. V sezóně můžeme samozřejmě nahradit čerstvou zeleninou. Vše nasypeme do větší mísy, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, majonézu a ochutíme podle potřeby solí a pepřem. Důkladně promícháme. Tento salát můžeme dát před podáváním vychladit, ale není to bezpodmínečně nutné. Nakonec uvaříme několik vajec natvrdo, oloupeme a podáváme jako ozdobu salátu na talíři. Bramborový salát s tuňákem a vejci servírujeme jako samostatný pokrm.
user-icon

autor Veronika


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bramborový salát s tuňákem a vejci

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Portugalská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena