6 ks | vejce | |
150 g | uzené tofu | |
1 ks | šalotka | |
2 lžíce | máslo | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
mletý pepř | ||
čerstvá pažitka |
Šalotku oloupeme a nakrájíme nadrobno. Vsypeme na rozpálené máslo a za častého míchání orestujeme. Osolíme. Poté přidáme na malé kostičky nakrájené tofu a opět za častého míchání restujeme (cca 5 minut).
Vejce rozklepneme a rozšleháme v mističce. Osolíme, opepříme. Poté vejce vlijeme na dozlatova opečené tofu s cibulkou, mícháme a necháme zatuhnout tak, jak máme rádi. Nakonec přimícháme nasekanou čerstvou pažitku a podle potřeby dochutíme.
Míchaná vejce s uzeným tofu podáváme s pečivem.
Dokonale připravená vajíčka - 6 receptů, které udělají z vaší snídaně tu nejlepší část dne!
Vajíčka na různé způsoby patří mezi nejoblíbenější snídaně, jsou surovinou, se kterou se dá přímo kouzlit! A to zvlášť o víkendu, kdy je více času na jejich přípravu. Dopřejte si královskou snídani - přinášíme vám ty nejlepší recepty.
Recept na vejce natvrdo krok za krokem
Co bylo dříve - vejce nebo slepice? Správnou odpověď asi nezná nikdo. Avšak natvrdo víme, že nejdříve je vejce syrové a až správnou úpravou docílíme vejce natvrdo.
Autor:Michy
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena