Krůtí stehno Sous-vide se šťouchanými bramborami

Recept na úžasně měkké a šťavnaté krůtí stehno se šťouchanými bramborami. Vše metodou Sous-vide, která díky pomalému vaření ve vakuu zajistí, že si maso i brambory zachovají svou jedinečnou chuť


5.03x

Postup přípravy

Připravíme si krůtí stehno, které omyjeme, bohatě nasolíme a opepříme. Zavakuujeme do vakuovacího pytle na Sous-vide spolu se 2 lžicemi másla, oblíbenou bylinkou (například snítka rozmarýnu) a podle chuti přidáme i klínky slaniny. 

Předehřejeme Sous-vide lázeň na 65 stupňů. V této lázni vaříme stehno 22 hodin. Doporučuji nádobu přikrýt například alobalem, nebo potravinovou folií, aby se voda nevypařila, a držela se teplota. Po uběhnut tohoto času stehno vyjmeme, opatrně nastříhneme sáček a vzniklou šťávu vylijeme do hrnce a zredukujeme se lžící másla.

Pokud chceme dokončit jídlo hned, nahřejeme troubu na max a pečeme v ní stehno přesně 12 minut na kůrčičku. Pokud budeme stehno dělat později, zchladíme ho ve studené vodě a uložíme do lednice, tam vydrží i týden (zavakuuované!!). Pokud budeme chtít udělat stehno později, jen ho vyndáme z lednice a dáme zpátky do 65 stupňové lázně na 20 minut na ohřátí a aplikujeme postup s troubou.

Připravíme si brambory. Brambory oškrábeme a nakrájíme na kostičky, nasypeme do vakuovacího pytle spolu se solí a pepřem, přidáme dvě lžíce kmínu a dvě lžíce másla. Předehřejeme lázeň na 90 stupňů a v této lázni vaříme brambory 1 hodinu. Po vyjmutí z lázně brambory pošťoucháme a ihned podáváme.

Vypadá to, že recept na krůtí stehno Sous-vide se šťouchanými bramborami je zdlouhavý, ale stojí to za to! Doba přípravy: 23 hodin (lázeň včetně dodělání).


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Krůtí stehno Sous-vide se šťouchanými bramborami

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká