Jahodové knedlíky z odpalovaného těsta

Recept na jahodové knedlíky z odpalovaného těsta, které podáváme se strouhaným tvarohem, cukrem a máslem. Pokrm můžeme servírovat jako teplý moučník, ale i jako hlavní chod.


4.333x
45 min

Postup přípravy

Jahody očistíme, omyjeme a osušíme. Tvaroh nastrouháme najemno a máslo na polití necháme přepustit. Připravíme si pálené těsto. Mléko s 50 g másla přivedeme k varu a pak do vařícího mléka naráz nasypeme mouku se špetkou soli. Pilně mícháme, dokud nevznikne hladký "knedlík", který se nechytá na stěny a dno nádoby. Takto připravenou hustou kaši necháme mírně zchladnout a pak do ní postupně zapracujeme jeden žloutek po druhém. Na pomoučněném válu těsto dobře propracujeme a vytvoříme váleček, ze kterého oddělujeme kousky těsta, které plníme jahodou. Naplněné jahodové knedlíky z odpalovaného těsta vaříme zvolna ve vroucí vodě asi 6 - 8 minut. Záleží na velikosti knedlíků. Uvařené jahodové knedlíky rozdělíme na talíře, posypeme strouhaným tvarohem, cukrem a pokapeme máslem. Domácí jahodové knedlíky z odpalovaného těsta ihned podáváme.


Božské jahody: Jedny z nejoblíbenějších plodů naší zahrádky


Jahody jsou velice zdravé ovoce výtečné chuti. Velmi snadno se pěstují, proto patří mezi nejrozšířenější plody našich zahrádek. Protože za chvíli začne sezóna jahod, pokusila jsem se zjistit nějaké zajímavosti o tomto ovoci.


Božské


Sladké obědy do vaší kuchařky: 8 zaručených receptů na teplá sladká jídla


Teplé a sladké hlavní chody, které potěší nejen děti. Vždyť kdo by odolal buchtičkám se šodó, plněným bramborovým knedlíkům s ovocem nebo klasické žemlovce s jablíčky? Obědy ve sladké podobě jsou spíše českou specifikou, ale proč ne. Občas je každý z nás rád zařadí do jídelníčku. Zkuste tyto prověřené recepty.


Sladké


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jahodové knedlíky z odpalovaného těsta

Zpět na recept