Jahodové knedlíky z odpalovaného těsta

Recept na jahodové knedlíky z odpalovaného těsta, které podáváme se strouhaným tvarohem, cukrem a máslem. Pokrm můžeme servírovat jako teplý moučník, ale i jako hlavní chod.


4.333x
45 min

Postup přípravy

Jahody očistíme, omyjeme a osušíme. Tvaroh nastrouháme najemno a máslo na polití necháme přepustit.

Připravíme si pálené těsto. Mléko s 50 g másla přivedeme k varu a pak do vařícího mléka naráz nasypeme mouku se špetkou soli. Pilně mícháme, dokud nevznikne hladký "knedlík", který se nechytá na stěny a dno nádoby. Takto připravenou hustou kaši necháme mírně zchladnout a pak do ní postupně zapracujeme jeden žloutek po druhém. Na pomoučněném válu těsto dobře propracujeme a vytvoříme váleček, ze kterého oddělujeme kousky těsta, které plníme jahodou.

Naplněné jahodové knedlíky z odpalovaného těsta vaříme zvolna ve vroucí vodě asi 6 - 8 minut. Záleží na velikosti knedlíků.

Uvařené jahodové knedlíky rozdělíme na talíře, posypeme strouhaným tvarohem, cukrem a pokapeme máslem. Domácí jahodové knedlíky z odpalovaného těsta ihned podáváme.

Jahody v receptech


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jahodové knedlíky z odpalovaného těsta

Zpět na recept