Rebarborovo-jahodové košíčky

Recept na neskutečně rychlý a dobrý dezert.


3.04x
30 min

Postup přípravy

Změklé máslo, hrubou mouku, cukr krystal a sekané mandle zpracujeme v drobenku.
Rebarboru oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Stejně tak nakrájíme i jahody.

Košíčky můžeme péci více způsoby: V kovových formičkách, které je potřeba vymazat máslem a vysypat moukou, v silikonových formičkách, které rovnou plníme, nebo v malých hrníčcích, které následně pečeme ve vodní lázni.

Postup je ve všech případech stejný. Na dno formiček nasypeme část drobenky, poté přidáme ovoce a nakonec přijde opět drobenka.

Formičky pečeme při 170 °C asi 15 - 20 minut. Použijeme-li hrníčky, naplníme je stejným způsobem, ale následně je položíme na plech, na který jsme nalili asi 2 cm vody.

Rebarboro-jahodové košíčky necháme vychladnout a při podávání přidáme dezertní lžičku.
user-icon

autor Hanka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rebarborovo-jahodové košíčky

Zpět na recept