Recept na dušené krůtí maso s okurkovou omáčkou, které podáváme s vařeným vejcem a bramborovými noky.
600 g | krůtí stehno |
1 ks | cibule |
1 lžíce | olej |
1.5 lžíce | máslo |
2 lžíce | hladká mouka |
600 ml | drůbeží nebo zeleninový vývar |
150 ml | bílé víno |
1 lžička | dijonská hořčice |
4 ks | okurky kyselé |
2 ks | vejce natvrdo |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
mletý černý pepř |
Krůtí stehenní maso nakrájíme na větší kousky, které osolíme a opepříme. Oloupanou cibuli nasekáme najemno. Vejce uvaříme v osolené a okyselené vodě natvrdo. Okapané kyselé okurky nastrouháme najemno.
Na oleji orestujeme cibulku dorůžova, poté vmícháme maso, které za stálého míchání necháme zatáhnout, přidáme máslo. Jakmile se máslo rozpustí, směs zaprášíme hladkou moukou a ještě asi 3 minuty opékáme. Pak maso podlijeme vínem a vývarem, ochutíme hořčicí a při mírné teplotě dusíme doměkka. Nakonec přidáme nastrouhané okurky, popřípadě i lžíci nálevu z kyselých okurek a podle potřeby pokrm dochutíme solí a pepřem.
Krůtí kousky s okurkovou omáčkou rozdělíme na porce, obložíme půlkou natvrdo vařeného vejce a podáváme s bramborovými noky.
Videorecept: Domácí sekaná z krůtího masa doladěná k dokonalosti
Vyzkoušejte recept na výbornou a šťavnatou sekanou z krůtího masa, provoněnou opečenou slaninou. Uvnitř nechybí vejce vařené natvrdo, které v každém plátku vytvoří pěknou mozaiku. Sekaná není suchá a při pečení nepraská. Podle našeho videoreceptu ji zvládne úplně každý.
Existuje mnoho způsobů, jak něco udělat pro svou kondici. Kromě cvičení a prevence můžete svému tělu pomoci hlavně správným stravováním. Na to je dobré myslet už při nákupu. Jak ale vybrat potraviny, které vaše tělo ocení? Dobrým příkladem je výběr masa.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena