Dušené krůtí kousky s okurkovou omáčkou

Recept na dušené krůtí maso s okurkovou omáčkou, které podáváme s vařeným vejcem a bramborovými noky.


5.01x
1×

Postup přípravy

Krůtí stehenní maso nakrájíme na větší kousky, které osolíme a opepříme. Oloupanou cibuli nasekáme najemno. Vejce uvaříme v osolené a okyselené vodě natvrdo. Okapané kyselé okurky nastrouháme najemno.


Na oleji orestujeme cibulku dorůžova, poté vmícháme maso, které za stálého míchání necháme zatáhnout, přidáme máslo. Jakmile se máslo rozpustí, směs zaprášíme hladkou moukou a ještě asi 3 minuty opékáme. Pak maso podlijeme vínem a vývarem, ochutíme hořčicí a při mírné teplotě dusíme doměkka. Nakonec přidáme nastrouhané okurky, popřípadě i lžíci nálevu z kyselých okurek a podle potřeby pokrm dochutíme solí a pepřem.


Krůtí kousky s okurkovou omáčkou rozdělíme na porce, obložíme půlkou natvrdo vařeného vejce a podáváme s bramborovými noky.


Videorecept: Domácí sekaná z krůtího masa doladěná k dokonalosti


Vyzkoušejte recept na výbornou a šťavnatou sekanou z krůtího masa, provoněnou opečenou slaninou. Uvnitř nechybí vejce vařené natvrdo, které v každém plátku vytvoří pěknou mozaiku. Sekaná není suchá a při pečení nepraská. Podle našeho videoreceptu ji zvládne úplně každý.


Videorecept:


Krůtí maso je správná volba


Existuje mnoho způsobů, jak něco udělat pro svou kondici. Kromě cvičení a prevence můžete svému tělu pomoci hlavně správným stravováním. Na to je dobré myslet už při nákupu. Jak ale vybrat potraviny, které vaše tělo ocení? Dobrým příkladem je výběr masa.


Krůtí


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dušené krůtí kousky s okurkovou omáčkou

Zpět na recept