Vyzkoušejte recept na steaky z krůtích prsou se zapečeným sýrem a žampionovým krémem.
600 g | krůtí prsa |
40 g | máslo |
300 g | žampiony |
2 ks | šalotka |
200 ml | smetana ke šlehání |
80 g | strouhaný sýr |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
mletý černý pepř | |
drcený kmín | |
podle potřeby | |
olej |
Krůtí prsa nakrájíme na steaky o výšce asi 2,5 cm a váze asi 200 g. Maso zlehka potřeme olejem, osolíme, opepříme a necháme asi 20 minut odležet.
Mezitím si připravíme žampionový krém. Žampiony očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Oloupanou šalotku nasekáme najemno. V kastrůlku na rozpuštěném másle necháme zesklovatět šalotku, přidáme žampiony, sůl, pepř a špetku drceného kmínu. Směs za stálého míchání orestujeme, podlijeme malým množstvím vody a podusíme doměkka. Poté několik plátků žampionů odebereme a zbývající houby rozmixujeme dohladka. Do krému za stálého míchámí přilijeme smetanu a vše necháme krátce přejít varem do zhoustnutí. Nakonec do krému vrátíme plátky hub a vše podle potřeby dochutíme solí a pepřem.
Na rozpálené celokovové steakové pánvi zprudka opečeme krůtí maso z obou stran dozlatova. Pečeme z každé strany asi 2 – 3 minuty, poté steaky posypeme strouhaným sýrem a vložíme asi na 10 minut do trouby předehřáté na 170 °C.
Krůtí steaky rozdělíme na porce a podáváme se žampionovým krémem jako hlavní chod. Vhodnou přílohou jsou opečené brambory nebo i rýže.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena