Vaření.czReceptyKrůtí steaky se sýrem a žampiony

Krůtí steaky se sýrem a žampiony

Vyzkoušejte recept na steaky z krůtích prsou se zapečeným sýrem a žampionovým krémem.


0.00x

Ingredience

600 gkrůtí prsa
40 gmáslo
300 gžampiony
2 ksšalotka
200 mlsmetana ke šlehání
80 gstrouhaný sýr

podle chuti

sůl
mletý černý pepř
drcený kmín

podle potřeby

olej

Postup přípravy

Krůtí prsa nakrájíme na steaky o výšce asi 2,5 cm a váze asi 200 g. Maso zlehka potřeme olejem, osolíme, opepříme a necháme asi 20 minut odležet.

Mezitím si připravíme žampionový krém. Žampiony očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Oloupanou šalotku nasekáme najemno. V kastrůlku na rozpuštěném másle necháme zesklovatět šalotku, přidáme žampiony, sůl, pepř a špetku drceného kmínu. Směs za stálého míchání orestujeme, podlijeme malým množstvím vody a podusíme doměkka. Poté několik plátků žampionů odebereme a zbývající houby rozmixujeme dohladka.  Do krému za stálého míchámí přilijeme smetanu a vše necháme krátce přejít varem do zhoustnutí. Nakonec do krému vrátíme plátky hub a vše podle potřeby dochutíme solí a pepřem.

Na rozpálené celokovové steakové pánvi zprudka opečeme krůtí maso z obou stran dozlatova. Pečeme z každé strany asi 2 – 3 minuty, poté steaky posypeme strouhaným sýrem a vložíme asi na 10 minut do trouby předehřáté na 170 °C.

Krůtí steaky rozdělíme na porce a podáváme se žampionovým krémem jako hlavní chod. Vhodnou přílohou jsou opečené brambory nebo i rýže.

Krůtí rolka se sýrem

(doba přípravy 90 min)

Krůtí rolka

Smažené krůtí řízky s chutí parmazánu

(doba přípravy 45 min)

Smažené krůtí řízky

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Krůtí steaky se sýrem a žampiony

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena