Vaření.czReceptySmažené krůtí řízky s chutí parmazánu

Smažené krůtí řízky s chutí parmazánu

Vyzkoušejte recept na smažené krůtí řízky obalené ve strouhance s parmazánem, které jsou vhodné jako hlavní chod pro sváteční menu.


0.00x
45 min

Ingredience

6 kskrůtí řízek

podle chuti

sůl

trojobal

1 sklenkapolohrubá mouka
2 vejce
1 lžícesmetana
3 sklenkystrouhanka
1 sklenkastrouhaný sýr parmazán

podle potřeby

olej

Postup přípravy

Krůtí prsní řízky zlehka naklepeme a osolíme. Čerstvou bílou strouhanku promícháme se strouhaným parmazánem v poměru 3 díly strouhanky a 1 díl parmazánu. Vejce rozšleháme se solí a lžičkou smetany dohladka.

Připravené krůtí řízky obalíme v polohrubé mouce, namočíme v rozšlehaných vejcích a obalíme ve směsi strouhanky se sýrem. Poté obalené řízky smažíme velmi pozvolna (aby se sýr nepřipálil) na roztopeném oleji, z každé strany asi 3-4 minuty dozlatova (záleží na síle masa). Osmažené řízky necháme krátce na papírové utěrce okapat a ihned podáváme.

Smažené krůtí řízky s chutí parmazánu rozdělíme na porce, ozdobíme plátkem citronu a petželkou a servírujeme jako hlavní chod. Vhodnou přílohou je celerovo-bramborové pyré nebo lehký bramborový salát.

Celerovo-bramborové pyré

(doba přípravy 30 min)

Celerovo-bramborové

Šest skvělých receptů na bramborový salát

Receptů na bramborový salát není nikdy dost, zvlášť v předvánočním čase. Možná dáváte přednost klasice, která nikdy nezklame, ale máme pro vás i recepty trochu netradiční, které mohou opravdu překvapit svou chutí. A pokud si hlídáte linii, nechybí ani dietnější verze salátu. Jednoduše - vybere si každý.

Šest

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Smažené krůtí řízky s chutí parmazánu

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena