Krůtí prsa v celku očistíme a podélným řezem upravíme na plát, který z obou stran přes folii naklepeme. V misce promícháme jemně nastrouhaný sýr s vejcem, stroužkem utřeného česneku, pepřem a takto připravenou náplň ochutíme nasekanou petrželkou. Na posypání rolky promneme prsty strouhanou housku s jemně nasekanou hladkolistou petrželkou, strouhanou citronovou kůrou, prolisovaným česnekem a olejem.
Plát masa osolíme, opepříme, tence potřeme hořčicí, střed poklademe sýrovou náplní a svineme do rolky, kterou zajistíme jehlami. Rolku zprudka ze všech stran opečeme na oleji, přendáme i s výpekem do pekáčku, přidáme hoblinky másla, podlijeme vývarem a pečeme při 180 °C asi 35 – 40 minut. Asi v polovině pečení rolku posypeme strouhankovou směsí a dopečeme dozlatova.
Upečenou krůtí rolku nakrájíme na plátky, přelijeme vypečenou štávou a podáváme. Vhodnou přílohou jsou brambory nebo bramborové pyré a čerstvá zelenina.
Levná a rychlá večeře: Kuřecí placičky se sýrem a bazalkou krok za krokem
Skvělý tip na rychlou a chutnou večeři. Kuřecí placičky si můžete vždycky obměnit přidáním oblíbené suroviny, kterou máte rádi, ale také podle toho, co máte v lednici.
Videorecept: Domácí sekaná z krůtího masa doladěná k dokonalosti
Vyzkoušejte recept na výbornou a šťavnatou sekanou z krůtího masa, provoněnou opečenou slaninou. Uvnitř nechybí vejce vařené natvrdo, které v každém plátku vytvoří pěknou mozaiku. Sekaná není suchá a při pečení nepraská. Podle našeho videoreceptu ji zvládne úplně každý.
Autor:Jarka Petrová