Přírodní plátky z jemného krůtího masa s oblíbenou přílohou. Recept i pro slavnostnější příležitost.
marináda | |
---|---|
500 g | krůtí prsíčka |
1 hrneček | olej |
5 lžic | bílé víno |
3 stroužky | česnek |
2 lžičky | sůl |
1 lžička | mletý pepř |
2 lžíce | majoránka |
příloha | |
1 kg | brambory vařené |
1 balíček | zeleninová směs |
1 ks | cibule |
0.5 sklenice | majonéza |
podle chuti | |
2 lžičky | sůl |
1 lžička | mletý pepř |
1 lžíce | hořčice |
Očištěné krůtí maso nakrájíme na plátky a mírně naklepeme. Připravíme si marinádu - olej, bílé víno, česnek, majoránku, sůl, pepř. Dobře promícháme. Maso vložíme do marinády a necháme v ní odpočívat cca 30 minut. Maso poté vyjmeme a zprudka opečeme na rozpáleném oleji do zlatova. Poté přilijeme zbylou marinádu a maso v ní dusíme doměkka. Vyjmeme a před podáváním uchováme v teple.
Bramborový salát jako přílohu je dobré si připravit den předem. Brambory uvařené ve slupce oloupeme a nakrájíme na drobné kostky, dáme do mísy, přidáme směs zeleniny na bramborový salát, sůl, pepř, cibuli, lžíci hořčice a majonézu. Dobře promícháme a necháme do druhého dne odležet.
Přírodní krůtí prsa podáváme s vychlazeným bramborovým salátem.
Existuje mnoho způsobů, jak něco udělat pro svou kondici. Kromě cvičení a prevence můžete svému tělu pomoci hlavně správným stravováním. Na to je dobré myslet už při nákupu. Jak ale vybrat potraviny, které vaše tělo ocení? Dobrým příkladem je výběr masa.
Šest skvělých receptů na bramborový salát
Receptů na bramborový salát není nikdy dost, zvlášť v předvánočním čase. Možná dáváte přednost klasice, která nikdy nezklame, ale máme pro vás i recepty trochu netradiční, které mohou opravdu překvapit svou chutí. A pokud si hlídáte linii, nechybí ani dietnější verze salátu. Jednoduše - vybere si každý.
autor Veronika
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena