Quinoa pizza

Recept na skvělou pizzu z quinoy, která se hodí nejen pro alergiky na lepek či celiaky, ale i pro ty, kteří se snaží stravovat o něco zdravěji. Pokud neznáte quinou, začněte k seznámení tímto receptem.


5.04x
60 min

Postup přípravy

Odvážíme si quinou a necháme ji namočenou přes noc v misce s vodou. Ráno ji propláchneme pod tekoucí vodou v cedníku a necháme okapat.

Quinou nasypeme do mixeru, zamícháme do ní vinný kámen (případně kypřící prášek), přidáme 50 ml vody, sůl a rozmixujeme dohladka.

Rozehřejeme troubu na 190 °C, na plech dáme pečící papír a potřeme trochou olivového oleje. Směs z mixeru vylijeme do středu plechu, vytvoří se kulatý tvar, stěrkou popřípadě ještě rozprostřeme, aby výška kruhu byla cca 3 mm.

Pizzu z quinoy vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 15 minut, placku obrátíme a dopékáme dalších 5 minut. Poté vyjmeme plech, troubu ještě zavřeme a necháme zapnutou, aby se udržovalo teplo. Placku si ozdobíme jako by to byla pizza, tedy co má kdo rád. Zde bylo použito rajčatové pyré, oregano, nastrouhaný sýr, šunka, nakrájená rajčata, půlka mozzarelly a olivy. Ještě dopečeme pár minut, jen aby se rozpustil sýr a opekla rajčata. Hlavně hlídat, aby se nespálily okraje pizzy.

Hotovou pizzu z quinoy krájíme na trojúhelníky, můžeme ozdobit čerstvou bazalkou, mladou rukolou a druhou polovinou mozzarelly.

Pizza na snídani? Tuhle si můžete dopřát bez výčitek


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Quinoa pizza

Zpět na recept