Zeleninový jarní salát s quinoa

Vyzkoušejte recept na chutný a lehký salát z rajčat, okurek, cibulky a obilniny quinoa s přírodním sýrem balkánského typu.


3.921x
45 min

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme quinoa, kterou řádně propláchneme studenou vodou. Dále se držíme návodu na obalu s tím, že místo vody použijeme zeleninový vývar. Měkkou quinou necháme vychladnout.

Omytá rajčátka nakrájíme na kousky ve velikosti sousta a očištěnou nať jarní cibulky nakrájíme na jemná kolečka. Omytou salátovou okurku rozkrojíme na polovinu, vyškrábneme semínka a pak dužinu i se slupkou nakrájíme na kousky jako rajčata. Připravíme si zálivku na salát. V misce prošleháme olej s citronovou šťávou, cukrem a solí do sladkokyselé hladké konzistence.

V míse promícháme vychladlou quinou s rajčaty, okurkou a cibulkou, vše dochutíme zálivkou a řádně promícháme, aby se všechny chutě propojily.

Zeleninový jarní salát s quinoa rozdělíme na porce, posypeme rozdrobeným sýrem a podáváme jako přílohu k pečeným nebo grilovaným masům. Salát však můžeme servírovat i samostatně jako lehkou večeři.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zeleninový jarní salát s quinoa

Zpět na recept