Grilované vepřové medailonky

Medailonky z vepřové panenky, které grilujeme spolu s chřestem v parmské šunce. Masíčko podle tohoto receptu podáváme s jemně pikantní omáčkou.


3.444x
60 min

Ingredience

600 gvepřová panenka
100 gparmská šunka
300 gzelený chřest

nálev

0.5 lžičkycukr
500 mlvoda
50 mlbílé víno
3 kuličkycelý černý pepř

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

omáčka

100 mlmajonéza
100 mlzakysaná smetana
0.5 lžičkydijonská hořčice
2 lžícesladká chilli omáčka

Postup přípravy

Vepřovou panenku očistíme, nakrájíme na medailonky asi 3 cm silné, osolíme, opepříme a lehce rozklepeme. Maso potřeme olejem a necháme v chladu asi 30 minut rozležet.

Mezitím oloupeme chřest a zdřevnatělé části stonků odřízneme. Z vody, vína, celého pepře, soli a cukru si připravíme nálev, který přivedeme k varu a v něm chřest krátce, asi 2 - 3 minuty, povaříme. Pak nálev slijeme a chřest necháme okapat a vychladnout. Vychladlé stonky zabalíme asi po 2 - 3 kusech do plátku parmské šunky a odložíme stranou na grilování.

Připravíme si omáčku. Majonézu promícháme se smetanou, chilli omáčkou a hořčicí dohladka. Osolíme, opepříme a necháme v chladu rozležet.

Medailonky z obou stran ogrilujeme na pánvi spolu s obaleným chřestem tak, aby se chutě navzájem prolnuly.

Grilované vepřové medailonky s chřestem v parmské šunce podáváme s jemně pikantní omáčkou, kterou servírujeme zvlášť. Vhodnou přílohou jsou bulgurové placičky nebo restované brambory a zeleninové saláty.

Češi milují vepřové! Ale jak jej správně připravit?

user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Grilované vepřové medailonky

Zpět na recept