Grilované masové kuličky se slaninou

Recept na kuličky z mletého masa plněné olivami, obalené v plátku anglické slaniny a opečené na grilu.


0.00x
45 min

Postup přípravy

Maso umeleme a v míse promícháme s pivem, hořčicí, solí, pepřem a solamylem. Masovou směs řádně prohněteme a necháme v chladu alespoň 2 hodiny odležet.

Z odleželého mletého masa tvoříme mokrýma rukama kuličky, které naplníme vždy jednou olivou a omotáme tenkým plátkem slaniny. Na dobře roztopený venkovní gril položíme grilovací plech, který necháme prohřát na střední teplotu a poté ho potřeme kouskem špeku. Na plechu pak zvolna propečeme plněné masové kuličky ze všech stran dorůžova. Současně během pečení osmahneme na grilu i několik kousků prorostlé anglické slaniny, které servírujeme jako dopněk pokrmu.

Grilované masové kuličky podáváme po třech kusech napíchnuté na bodýlku jako chuťovku. Vhodnou přílohou jsou oblíbené dipy, zeleninové saláty a pečivo. Pokrm však můžeme podávat i jako hlavní chod například s opečeným bramborem nebo bramborovou kaší.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Grilované masové kuličky se slaninou

Zpět na recept