Recept na kuličky z mletého masa plněné olivami, obalené v plátku anglické slaniny a opečené na grilu. Tip na skvělý oběd i večeři.
1 lžíce | solamyl |
1 lžička | hořčice plnotučná |
200 g | anglická slanina |
300 g | vepřový bůček |
100 ml | černé pivo |
1 balíček | olivy s papričkou |
300 g | maso hovězí zadní |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
mletý černý pepř | |
na potření | |
špek |
Maso umeleme a v míse promícháme s pivem, hořčicí, solí, pepřem a solamylem. Masovou směs řádně prohněteme a necháme v chladu alespoň 2 hodiny odležet. Z odleželého mletého masa tvoříme mokrýma rukama kuličky, které naplníme vždy jednou olivou a omotáme tenkým plátkem slaniny.
Na dobře roztopený venkovní gril položíme grilovací plech, který necháme prohřát na střední teplotu a poté ho potřeme kouskem špeku. Na plechu pak zvolna propečeme plněné masové kuličky ze všech stran dorůžova. Současně během pečení osmahneme na grilu i několik kousků prorostlé anglické slaniny, které servírujeme jako dopněk pokrmu.
Grilované masové kuličky podáváme po třech kusech napíchnuté na bodýlku jako chuťovku. Vhodnou přílohou jsou oblíbené dipy, zeleninové saláty a pečivo. Pokrm však můžeme podávat i jako hlavní chod například s opečeným bramborem nebo bramborovou kaší.
Sváteční grilování: 10 masových receptů, kterými okouzlíte každou návštěvu
Prodloužený víkend, krásné letní počasí a rozpálený gril - kombinace, která si žádá perfektní recepty na domácí grilovačku.
Bude vonět až k sousedům! Marinovaný bůček na grilu krok za krokem
Recept na marinovaný bůček opečený na grilu, který se podle našeho fotoreceptu zaručené podaří.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena