Masové kuličky v ostro-sladké omáčce

Kuličky z mletého vepřového pečené v troubě a obalené v sladko-ostré omáčce. Ideální příloha je kvalitní rýže.


0.00x
45 min

Ingredience

3 lžícestrouhanka
2 lžícerajčatový protlak
1 ksvětší cibule
0.5 kgmleté vepřové maso
0.5 lžičkysušený česnek

omáčka

2 stroužkyčesnek
3 lžícemed
2 lžícesójová omáčka
1 lžičkasezamový olej
4 lžícesriracha chilli omáčka

podle chuti

sůl
mletý pepř

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme masové kuličky: Mleté maso, nadrobno nasekanou cibuli, sušený česnek, protlak, vejce, sůl, pepř a strouhanku promícháme a vytvarujeme kuličky, které vyložíme na pečící papír. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C 15 - 20 minut.

Omáčka: Sirachu, med, prolisovaný česnek, sójovou omáčku a sezamový olej dáme do hlubší pánve a na mírném plameni mícháme do zhoustnutí, pak přidáme kuličky a v omáčce je obalíme. 

Sous vide bůček ala Dočík podáváme s vařenou rýží, sypané smaženou cibulkou a lehkým salátem.
user-icon

autor Ya


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Masové kuličky v ostro-sladké omáčce

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Vietnamská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.