Recept na grilované kotlety, které během pečení potíráme pikantní omáčkou a podáváme s karamelizovanou červenou cibulí. Pokrm je vhodný i jako chuťovka při grilovací party.
4 ks | vepřová kotleta |
omáčka | |
---|---|
1 stroužek | česnek |
1 lžíce | olej |
1 lžíce | chilli omáčka |
1 lžíce | omáčka Sugo Toscana |
příloha | |
2 lžíce | olej |
2 lžíce | máslo |
1 lžíce | jablečný ocet |
80-100 g | třtinový cukr |
3 ks | červená cibule |
podle chuti | |
sůl | |
mletý černý pepř |
Vepřové kotlety očistíme, zlehka naklepeme, potřeme olejem, osolíme, opepříme a necháme v chladu odležet. Potom ze 2 lžic omáčky Sugo Toscana, lžíce chilli omáčky, prolisovaného česneku a oleje umícháme pikantní omáčku na potírání masa. Omáčku necháme odležet. Mezitím si připravíme přílohu z karamelizované červené cibule. Oloupanou cibuli nakrájíme na hrubší nudličky, které na oleji s máslem orestujeme do zlatohnědé barvy. Pak cibuli posypeme cukrem a za stálého míchání ho necháme rozpustit. Směs zalijeme octem a krátce podusíme, dokud se všechna tekutina neodpaří. Zkaramelizovanou cibuli podle chuti osolíme a necháme vychladnout. Na rozpáleném a špekem potřeném roštu grilujeme kotlety z každé strany asi 8 minut. Během pečení maso několikrát obracíme a potíráme pikantní omáčkou. Grilované pikantní kotlety rozdělíme na porce, poklademe cibulí a podáváme s čerstvou zeleninou, bramborem nebo pečivem.
Sváteční grilování: 10 masových receptů, kterými okouzlíte každou návštěvu
Prodloužený víkend, krásné letní počasí a rozpálený gril - kombinace, která si žádá perfektní recepty na domácí grilovačku.
Grilované špízy s vepřovou panenkou a jarní cibulkou
(doba přípravy 35 min)
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena