Vyzkoušejte recept na grilovaná kuřecí stehna, která jsou předem dlouho marinovaná ve směsi koření s citronovou šťávou.
3 stroužky | česnek |
1 ks | cibule |
1 ks | citron |
5 lžic | slunečnicový olej |
1.5 lžičky | mletá sladká paprika |
4 ks | kuřecí stehno |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
mletý barevný pepř |
Kuřecí stehna očistíme a ze všech stran osolíme. Do mísy nastrouháme velkou cibuli a promícháme s prolisovaným česnekem, šťávou z jednoho citronu, solí, čerstvě mletým barevným pepřem a mletou sladkou paprikou. Pak přilijeme olej a do takto připravené marinády vložíme kuřecí stehna, která necháme v chladu nejméně 12 hodin odležet. Ideální doba pro marinování je 48 hodin. Díky citronové šťávě nebude maso vysušené. Marinová kuřecí stehna osušíme a na středně rozpáleném grilu opékáme z každé strany přibližně 15 minut. Během pečení maso asi 4x otočíme a potíráme zbylou marinádou. Stehna pečeme na nepřímém ohni, takže je vhodné použít tácky určené ke grilování, aby se maso propeklo, ale nepřipálilo. Upečená stehna zakryjeme alobalem a necháme na teple ještě asi 7 - 10 minut "dojít". Marinovaná kuřecí stehna na grilu podáváme s pečenými bramborami nebo pečivem a zeleninovými saláty.
Sváteční grilování: 10 masových receptů, kterými okouzlíte každou návštěvu
Slunečné počasí a rozpálený gril - kombinace, která si žádá perfektní recepty na domácí sváteční grilovačku.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena