Marinovaná kuřecí stehna na grilu

Vyzkoušejte recept na grilovaná kuřecí stehna, která jsou předem dlouho marinovaná ve směsi koření s citronovou šťávou.


4.69x
45 min
1×

Postup přípravy

Kuřecí stehna očistíme a ze všech stran osolíme. Do mísy nastrouháme velkou cibuli a promícháme s prolisovaným česnekem, šťávou z jednoho citronu, solí, čerstvě mletým barevným pepřem a mletou sladkou paprikou. Pak přilijeme olej a do takto připravené marinády vložíme kuřecí stehna, která necháme v chladu nejméně 12 hodin odležet. Ideální doba pro marinování je 48 hodin. Díky citronové šťávě nebude maso vysušené.

Marinová kuřecí stehna osušíme a na středně rozpáleném grilu opékáme z každé strany přibližně 15 minut. Během pečení maso asi 4x otočíme a potíráme zbylou marinádou. Stehna pečeme na nepřímém ohni, takže je vhodné použít tácky určené ke grilování, aby se maso propeklo, ale nepřipálilo. Upečená stehna zakryjeme alobalem a necháme na teple ještě asi 7 - 10 minut "dojít".

Marinovaná kuřecí stehna na grilu podáváme s pečenými bramborami nebo pečivem a zeleninovými saláty.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Marinovaná kuřecí stehna na grilu

Zpět na recept