Včely máme spojené zejména s medem, který je také ze všech včelích produktů nejznámější, nejrozšířenější a zcela jistě nejpoužívanější. Včely však neprodukují pouze med. Proto se chci zaměřit na zbylé včelí produkty a dnes začnu pylem.
30.11.2006
ČÍST VÍCEJečmen patří mezi nejstarší zemědělské plodiny. Já osobně mám ječmen spojený pouze z dětství s pohádkou O králi Ječmínkovi, kterou jsem měla moc ráda a často u ní usínala. Dnes mě však ječmen zajímal jako obilnina, která je trošku opomíjena, oproti ostatním plodinám této skupiny.
28.11.2006
ČÍST VÍCEKrátce před adventním časem se obchody začínají více než jindy plnit nejrůznějšími druhy ořechů. Jedněmi z nich jsou i pistáciové oříšky. Jejich cena okolo 200 korun za kilogram může nejednoho odradit, ale proč si ten "luxus" alespoň někdy nedopřát, navíc, když jsou pistácie tak zdravé!
13.11.2006
ČÍST VÍCEMožná si myslíte, že dostatečným přísunem vitamínových tabletek nemůžete pro sebe a své děti udělat nic lepšího. Že mají ale umělé vitamíny i svá negativa zjistíte z následujícího článku.
13.11.2006
ČÍST VÍCEMinerály nejsou pouze prvky, které se nám vybaví spolu s výukou chemie na základní škole. Jsou to významní činitelé pro lidský organismus, kteří ovlivňují řadu jeho správných funkcí.
08.11.2006
ČÍST VÍCEMinerální látky potřebujeme k tomu, abychom byli zdraví! Potřebujeme jich veliké množství, posilují totiž zuby, udržují zdravý a silný imunitní systém a umožňují pracovat vitamínům!
06.11.2006
ČÍST VÍCEMálokdo z nás si uvědomuje, jak zima vyčerpává a oslabuje náš organismus. A to nemluvíme o různých virozách, které se v této době přenáší mezi lidmi. Jak ale posílit náš organismus během tohoto období? Nejjednodušší je jíst vitamín C. Co však o tomto vitamínu víme?
18.10.2006
ČÍST VÍCETéma tohoto týdne završíme informacemi o citronech. Ty by totiž měly stát v přední linii v boji proti chřipkám, jarní únavě a další nemocech, ale také v čele našeho ovocného jídelníčku. I když citron má široké uplatnění.
15.10.2006
ČÍST VÍCEV dnešní době na nás neustály vyskakují neznámé názvy, jako proteiny, lipidy, sacharidy, ale kdo se v tom všem má vyznat? Člověk aby po kapsách nosil slovníky. Bílkoviny - proteiny však jsou pro náš organismus základním stavební látkou, proto bychom o nich měli vědět alespoň základy.
06.09.2006
ČÍST VÍCEJelikož je tento týden věnován rybám, bylo by hříchem nepovědět si také něco o životně důležitém stopovém prvku, jehož dostatečný přísun by neměly podceňovat zejména nastávající maminky.
31.08.2006
ČÍST VÍCEV asijských zemích je ženšen velmi ceněný pro své významné léčivé vlastnosti. Pokud o něm vůbec nic nevíte, měli byste se s ním rozhodně seznámit i vy.
25.08.2006
ČÍST VÍCEV reklamách na rozličné mléčné výrobky nás často přesvědčují ke koupi s tím, že obsahují probiotickou kulturu. Co to ale vlastně je a jakou službu udělají probiotika našemu tělu?
15.08.2006
ČÍST VÍCEOvoce se od jara do zimy stává nepostradatelnou součástí naší výživy. Zcela oprávněně patří k důležitým ochranným potravinám. Svou svěží chutí a barvou zpestřuje jednotvárné sestavy pokrmů.
12.08.2006
ČÍST VÍCESůl nad zlato byl název jedné pohádky. Je pravda, že sůl v našem životě je nepostradatelná. Neexistují pouze soli, které se používají k vaření, ale o nich psát nechci. Chtěla bych v pár řádcích přiblížit, kde se kuchyňská sůl získává a jaké má druhy.
29.07.2006
ČÍST VÍCESoučástí dnešní doby je stres, vysoká zátěž organismu, zátěžové sporty, náročná zaměstnání a také různé zdravotní problémy. Některé z těchto životních rolí, problému a situací lidé zvládají jen díky stimulantům jako je káva, čaj, léky, drogy, ale také například guarana. A proto si o této přírodní látce řekneme něco víc.
28.07.2006
ČÍST VÍCEUž maminky nám říkaly, co jíst. Hlavně nám nutily to, co obsahuje hodně vitamínů. Co vlastně jsou ty vitamíny? Jakou mají úlohu v našem těle? V čem se opravdu ukrývají? A jak připravovat jídlo, abychom je zbytečně neztratily? To se dozvíte v následujím článku.
22.07.2006
ČÍST VÍCEZnáme je zřejmě naprosto všichni. K dostání jsou přírodní neloupané, loupané, pražené, solené, v čokoládě, jogurtu, karamelu, těstíčku, sekané nebo plátkové. V kuchyni je používáme naprosto běžně, ale co o nich vlastně víme? Já osobně je miluji a při vaření je používám často a tak jsem se o ně zajímala trošku podrobněji.
19.07.2006
ČÍST VÍCEŽádný milovník asijské kuchyně si jistě nedokáže bez této omáčky představit život. Sójová omáčka je totiž jedním z mála stavebních kamenů asijské kuchyně a nezbytnou součástí při stolování. Každý asijský labužník ví o této omáčce všechno. Ale co my, "obyčejní smrtelníci", kterým omáčka jen chutná?
29.06.2006
ČÍST VÍCEMáte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena