Zdravé vafle z ječné mouky, které jsou skvělou svačinkou i snídaní nejen pro děti. Recept je velmi jednoduchý a výsledek vás ohromí! Mandlové mléko, ovesné vločky, ječná mouka a chia semínka, vše doslazeno agávovým sirupem.
06.02.2024
ČÍST VÍCERecept na výbornou pomazánku z avokáda. Je jemná a lahodná, plná vitamínů a zdravých tuků. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a připravte pohoštění pro rodinu i přátele.
06.02.2024
ČÍST VÍCEKdo by neměl rád bramboráky - bramborové placky, které se připravují smažením tenké vrstvy těsta z nastrouhaných syrových brambor, mouky, vajec, soli a koření. Bramboráky podle tohoto receptu vám budou při smažení mizet pod rukama!
06.02.2024
ČÍST VÍCEZákladem dobrého bramborového guláše neboli buřtguláše jsou brambory a kvalitní uzenina. V nouzi můžeme sáhnout i po špekáčku, ale my nedáme dopustit na poctivé klobásy.
04.02.2024
ČÍST VÍCENaučte se jednoduchý a rychlý recept na famózní domácí rohlíky, které jsou křehké na povrchu a jemné uvnitř.
04.02.2024
ČÍST VÍCENevíte, čím naplnit nebo ozdobit vaše koláče? Máte doma spoustu ovoce a zavařenin? Pak vám nic nebrání je použít.
03.02.2024
ČÍST VÍCESváteční masopustní období je plné dobrot a my se dnes zaměříme na pokrmy, které k masopustu a zabijačkám právem patří. Vybrali jsme pro vás prověřené recepty na masopustní guláš, vepřovou roládu, bůčkovou tlačenku a třeba i výtečnou huspeninu. Nechybí ani recept na správně vyškvařené sádlo.
02.02.2024
ČÍST VÍCEČervená řepa je jedním z nejzdravějších a také stále nejlevnějších druhů zeleniny, přesto je v našich jídelníčcích zbytečně opomíjená. Díky svým zdraví prospěšným účinkům a při správné přípravě i výborné chuti, by rozhodně měla mít své zasloužené místo v (nejen) podzimním jídelníčku. Jak si ji připravit tak, aby opravdu chutnala?
31.01.2024
ČÍST VÍCESmažení patří mezi oblíbené způsoby přípravy pokrmů a možná si ani neuvědomujeme, jak velkou část našeho každodenního stravování tvoří právě smažené pokrmy.
29.01.2024
ČÍST VÍCEMám tu pro vás jeden základ, ze kterého snadno vytvoříte obě varianty. No a to vše bez mouky!!
29.01.2024
ČÍST VÍCEZimní atmosféru doladí recept na tyto nadýchané dýněčky s medovou krustou, které se dnes naučíme upéct krok za krokem.
26.01.2024
ČÍST VÍCEPerník - ten prostě miluju! No a tady v mé oblíbené bezlepkové a úžasně vláčné variantě!
25.01.2024
ČÍST VÍCECeny potravin raketově rostou a možná si také často říkáte, kde by se ještě dalo ušetřit. Základem je volit suroviny, které jsou v danou chvíli sezónní a dostupné, ale také se snažit jídlo nevyhazovat a veškeré "zbytky" šikovně zužitkovat. Jak na to?
24.01.2024
ČÍST VÍCEMasopust má v současné době několik významů. Někdo lidé si pod tímto názvem představí období mezi Vánocemi a začátkem postní doby, které trvá od svátku Tří králů až do Popeleční středy. Pro jiné je masopust jen třídenním svátkem, který se skládá z masopustní neděle, masopustního pondělí a masopustního úterý. Dřív se v tuto dobu pořádaly zabijačky a nejrůznější veselice, hodně se tančilo a také dosyta jedlo, protože pak následoval čtyřicetidenní půst a lidé si maso museli odpustit. Pojďme se společně podívat na ty nejlepší únorové pochoutky, které k masopustu patří.
23.01.2024
ČÍST VÍCEDnes si připravíme domácí těstoviny, na které bude třeba jen pár surovin a trocha trpělivosti při tvarování. Odměnou bude pravá chuť domácích těstovin, které se nic nevyrovná!
23.01.2024
ČÍST VÍCEPotřebujete k obědu nebo večeři připravit syté a plnohodnotné jídlo? Tak určitě zkuste tohle zeleninové ragú! Bez obav ho můžete nabídnout i těm, kteří jinak bezmasé pokrmy v oblibě příliš nemají - je totiž skvělé!
22.01.2024
ČÍST VÍCEZ jablíček neupečeme jen štrúdl, jejich využití může být opravdu pestré a jejich obsah v moučnících znamená vždy vláčnost a jemnost. Máme pro vás pár receptů, které se vyplatí vyzkoušet.
19.01.2024
ČÍST VÍCETato polévka vás jistě zahřeje a prospěje vašemu zdraví. Doplníte vitamíny, bílkoviny a určitě vás i překvapí oříšková chuť cizrny.
17.01.2024
ČÍST VÍCEŽiváňská pečeně je pokrm slovenské kuchyně, který má spoustu variant. Klasická příprava spočívá v kombinaci vepřového, jehněčího a hovězího masa, které se napíchá na jehlu a pomalu rožní. Ne každý si může tuto přípravu dovolit, proto si dnes připravíme levnější živáňskou pečeni v troubě.
14.01.2024
ČÍST VÍCEKvašená zelenina obsahuje úžasné množství vitaminů a probiotik, které naše tělo ve střídajícím se počasí potřebuje. Mrkněte se na video, jak jednoduše si můžete kvašenou zeleninu udělat doma, a pusťte se do ní!
12.01.2024
ČÍST VÍCEMáte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena