Vaření.czMagazínJak využít karanténu: Upečte si rychlé domácí rohlíky podle Markéty

Jak využít karanténu: Upečte si rychlé domácí rohlíky podle Markéty

Jak využít karanténu: Upečte si rychlé domácí rohlíky podle Markéty

Naučte se jednoduchý a rychlý recept na famózní domácí rohlíky, které jsou křehké na povrchu a jemné uvnitř.

53637×

Recept na domácí rohlíky

1) Na rohlíky si připravíme 450 g hladké mouky, 250 ml vody, 25 g čerstvého droždí, 30 g sádla, 1 lžičku cukru a 1 lžičku soli. Dále budete potřebovat 1 vejce na potření rohlíků před pečením. 

2) Nejprve si připravíme kvásek, tedy do hrnku s teplou (ne horkou) vodou rozdrobíme droždí, zamícháme s lžičkou cukru, poprášíme lžící hladké mouky, přikryjeme utěrkou a necháme 10-15 minut odpočívat.

3) Mezitím si do mísy prosejeme mouku, po okrajích osolíme, přidáme povolené sádlo a uprostřed uděláme důlek. Nachystáme si dva plechy vyložené pečicím papírem, vál a váleček.

4) Následně do mísy s moukou přidáme vzešlý kvásek a řádně vymísíme v těsto,kdo má robota, ušetří si práci. Těsto přemístíme na pomoučený vál, rozdělíme na 3 koule, zploštíme a každou rozkrojíme do kříže na 4 stejné díly.

5) Každý dílek ve tvaru trojúhelníku zploštíme válečkem, tvar trojúhelníku zůstane naznačen.

6) Základnu máme směrem k sobě a srolujeme ji směrem nahoru (jako úzkou utaženou roládku). Vzniklý rohlík ještě případně utáhneme a upravíme do požadovaného tvaru.



7) Rohlíky skládáme na plechy s odstupy, na každý plech 6 kusů, přikryjeme potravinářskou fólií a zapneme troubu na 220 stupňů.

8) Jakmile je trouba rozehřátá (cca 15 - 20 minut), sundáme, fólii, rohlíky potřeme rozkvedlaným vajíčkem s lžičkou vody, potíráme pomocí mašlovačky. Můžeme něčím posypat (například sýr, semínka, slanina..).

9) Rohlíky pečeme cca 10 minut, záleží na typu trouby, avšak necháme jen dozlatova. Nenecháváme příliš dlouho, rohlíky by byly tvrdé. Takto budou krásně křehké na povrchu a jemné uvnitř.

Domácí rohlíky a finanční náročnost

Ingredience na 12 rohlíků nás vyjdou na pouhých 15 Kč.

Skvělé recepty na domácí pečivo: Upečte si voňavé rohlíky, dalamánky a croissanty

Došlo vám pečivo? Upečte si domácí, ono se mu stejně nic nevyrovná! Připravili jsme pro vás prověřené recepty na domácí rohlíky, dalamánky a houstičky, ale také na nadýchané croissanty, italskou ciabattu a briošky na hamburgery. Nechybí ani kynuté sladké pečivo, které ocení hlavně děti.

Skvělé

Další recepty na domácí pečivo 

Dobré domácí housky
(doba přípravy 1 h 30 min )

Domácí housky na hamburgery
(doba přípravy 2 hod )

Celozrnné pletýnky se smetanou
(doba přípravy 1 h 30 min )

Domácí chléb pečený v troubě
(doba přípravy 30 min )

Podobné články
Recepty ke článku
Žena.cz
Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena