Domácí housky na hamburgery

Recept na nadýchané hamburgerové houstičky. Jednoduchá příprava a výborná chuť.


4.7284x
120 min
33×

Postup přípravy

Máslo si rozpustíme. Do mísy rozdrobíme nebo nasypeme droždí a přidáme ostatní suroviny. Chvilku mícháme a jakmile se vše spojí v jednu pevnou masu, můžeme těsto vyjmout a promačkávat v dlaních. Těsto by se mělo dobře hníst. Pokud by se lepilo, můžeme jej ještě vyválet v mouce, dokud nebude hladké. Poté jej dáme do mísy a necháme pod utěrkou zhruba 1 hodinu kynout na teplém místě. Osobně si mísu s těstem vždy postavím na další mísu, do které naliji vroucí vodu. Vyjmeme vykynuté těsto, ještě trochu promačkáme a poté rozdělíme na houstičky. Velikost si můžete určit sami. Já těsto použila i na 2 kg hamburger. Housky naskládáme na plech, který předtím lehce omastíme. Můžeme použít i pečící papír. Přikryjeme utěrkou a necháme 45 - 60 minut vykynout. Vykynuté housky pomažeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamovými semínky. Dáme do vyhřáté trouby a pečeme při 200 °C zhruba 15 minut. Upečené hamburgerové housky vyjmeme a necháme vychladnout. Až změknou, můžeme je rozkrojit a plnit.


Domácí pečivo podle nejlepších receptů 


Jak správně jíst hamburger?


Majitel pražského podniku Dish - Fine Burger Bistro Matouš Petráň a šéfkuchař Jiří Janouch ukazují, jak jíst hamburger pohodlně a bez toho, abyste se ušpinili. Naučte se to!


Jak


Sváteční grilování: 10 masových receptů, kterými okouzlíte každou návštěvu


Prodloužený víkend, krásné letní počasí a rozpálený gril - kombinace, která si žádá perfektní recepty na domácí grilovačku.


Sváteční

user-icon

autor Malina


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Domácí housky na hamburgery

Zpět na recept