Domácí housky a pletýnky

Recept na výborné domácí pečivo.


4.782x
60 min
12×

Ingredience

těsto

1 lžičkacukr
1 lžičkasůl
300 mlmléko
60 gsádlo
21 gdroždí
0.5 kghladká mouka

na ozdobu

sůl
kmín
mák
sezamové semínko

na potření

1 ksžloutek
50 mlmléko

Postup přípravy

Z vlažného mléka a droždí si připravíme kvásek. Mouku v míse osolíme, promícháme, vlijeme kvásek, rozpuštěné a vychladlé sádlo a propracujeme do hladkého těsta. Z těsta ihned tvarujeme pletýnky, housky nebo rohlíky a skládáme na plech vyložený pečícím papírem. Necháme na plechu 30 - 40 minut nakynout. Vykynuté pečivo potřeme rozšlehaným žloutkem s mlékem, posypeme mákem, solí, sezamem nebo kmínem a pečeme v předehřáté troubě na 220 °C asi 20 minut. Upečené domácí housky a pletýnky podáváme podle chuti.

Foto: Shutterstock.com

Grilování dotažené k dokonalosti: Domácí housky na hamburger krok za krokem

Jednoduchý recept s fotografickým postupem na housky z kynutého těsta, které se hodí nejen na hamburgery.

Grilování

 

user-icon

autor libuska100

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Domácí housky a pletýnky

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena