Domácí housky a pletýnky

Recept na výborné domácí pečivo.


4.782x
60 min
12×

Postup přípravy

Z vlažného mléka a droždí si připravíme kvásek.

Mouku v míse osolíme, promícháme, vlijeme kvásek, rozpuštěné a vychladlé sádlo a propracujeme do hladkého těsta.

Z těsta ihned tvarujeme pletýnky, housky nebo rohlíky a skládáme na plech vyložený pečícím papírem. Necháme na plechu 30 - 40 minut nakynout. Vykynuté pečivo potřeme rozšlehaným žloutkem s mlékem, posypeme mákem, solí, sezamem nebo kmínem a pečeme v předehřáté troubě na 220 °C asi 20 minut.

Upečené domácí housky a pletýnky podáváme podle chuti.

Foto: Shutterstock.com
user-icon

autor libuska100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Domácí housky a pletýnky

Zpět na recept