Domácí briošky

Vyzkoušejte recept na domácí slané pečivo, které se hodí jako příloha k nejrůznějším pokrmům. Briošky výborně chutnají s grilovanými hamburgery a zeleninou.


4.414x
120 min

Ingredience

1 lžičkacukr
1 lžičkasůl
2 ksvejce
50 gmáslo
200 mlmléko
50 mlvoda
500 ghladká mouka
7 gsušené droždí

na potření

1 ksvejce

na ozdobu

sezamové semínko

Postup přípravy

Připravíme si těsto. V polovině vlažného mléka rozmícháme sušené droždí s cukrem a necháme asi 5 minut odstát. Ve zbývajícím mléce rozšleháme vejce a ve vlažné vodě rozpustíme máslo. Mouku se soli prosejeme do mísy a spolu s droždím, mlékem, vejci, vodou a máslem vypracujeme hladké těsto, které necháme asi 50 minut kynout. Z vykynutého těsta tvoříme kuličky (bulky) asi ve velikosti tenisového míčku, které klademe na plech vyložený pečícím papírem a opět necháme asi 20 minut kynout. Pak briošky potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme sezamovým semínkem a pečeme v dobře vyhřáté troubě na 200 °C asi 15 minut dozlatova. Vychladlé domácí briošky podáváme jako přílohu k nejrůznějším pomazánkám, polévkám a grilovanému masu.

Umíte správně jíst hamburger? Více ve videu


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Domácí briošky

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena