Výborné domácí housky

Recept na domácí housky - částečně celozrnné a moc dobré.


4.25x
120 min
1×

Postup přípravy

Smícháme mouky a cukr, uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí a přilijeme část vody. Rozmícháme s částí mouky tak, aby nám vzniklo řídké těstíčko na kvásek. Necháme 20 minut kynout.

Přidáme ostatní suroviny a vypracujeme těsto, které se nebude lepit na stěny mísy. Případně přidáme mouku nebo vodu, když by to bylo těsto příliš řídké, nebo naopak husté. Necháme kynout alespoň 1 hodinu.

Těsto vyklopíme na vál. Rozdělíme na 8 stejných dílů, z nichž vytvarujeme bulky. Ty srovnáme na plech vyložený pečícím papírem. Bulky nožem nebo formou nařízneme a zároveň trochu zploštíme. Necháme ještě chvilku kynout, pomažeme rozšlehaným vejcem a posypeme hrubou solí, mákem, sezamem -zkrátka dle chuti.

Výborné domácí housky pečeme v rozpálené troubě dozlatova. Podáváme podle chuti.
user-icon

autor Jardavano


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Výborné domácí housky

Zpět na recept