Dobré domácí housky

Tyto domácí houstičky jsou velmi jednoduché a zamiluje si je každý.


4.5392x
90 min
48×

Postup přípravy

Do mísy rozdrobíme kostku droždí, přidáme cukr, zalijeme troškou vlažného mléka a posypeme lehce moukou. Smícháme a necháme na teplém místě vzejít kvásek.

Po vzejití kvásku přidáme zbytek mléka a ostatní suroviny, zpracujeme těsto. Poprášíme hladkou moukou a necháme kynout na teplém místě asi hodinu.

Po vykynutí si vyklopíme těsto na vál a znovu propracujeme, poté si těsto rozdělíme na kousky velké asi jako větší meruňka. Vytvarujeme kuličky a dáváme rovnou na plech, vyložený pečícím papírem. Nevadí, že jsou kuličky hrbolaté, oni se nám při pečení srovnají. Můžeme je z vrchu naříznout do kříže. Necháme na plechu ještě asi 30 minut vykynout.

Poté potřeme housky rozšlehaným vejcem a posypeme solí, mákem, sezamem, strouhaným sýrem a podobně podle chuti.

Dobré domácí housky pečeme v předem vyhřáté troubě na 180°C asi 20 minut.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dobré domácí housky

Zpět na recept