Tyto domácí houstičky jsou velmi jednoduché a zamiluje si je každý.
těsto | |
---|---|
1 lžička | cukr |
150 ml | olej |
1 lžička | sůl |
3 ks | vejce |
250 ml | mléko |
600 g | hladká mouka |
1 kostka | droždí (42g) |
na potření | |
1 ks | rozšlehané vejce |
na ozdobu | |
hrubá sůl |
Do mísy rozdrobíme kostku droždí, přidáme cukr, zalijeme troškou vlažného mléka a posypeme lehce moukou. Smícháme a necháme na teplém místě vzejít kvásek. Po vzejití kvásku přidáme zbytek mléka a ostatní suroviny, zpracujeme těsto. Poprášíme hladkou moukou a necháme kynout na teplém místě asi hodinu. Po vykynutí si vyklopíme těsto na vál a znovu propracujeme, poté si těsto rozdělíme na kousky velké asi jako větší meruňka. Vytvarujeme kuličky a dáváme rovnou na plech, vyložený pečícím papírem. Nevadí, že jsou kuličky hrbolaté, oni se nám při pečení srovnají. Můžeme je z vrchu naříznout do kříže. Necháme na plechu ještě asi 30 minut vykynout. Poté potřeme housky rozšlehaným vejcem a posypeme solí, mákem, sezamem, strouhaným sýrem a podobně podle chuti. Dobré domácí housky pečeme v předem vyhřáté troubě na 180°C asi 20 minut.
Skvělé recepty na domácí pečivo: Upečte si voňavé rohlíky, dalamánky a croissanty
Došlo vám pečivo? Upečte si domácí, ono se mu stejně nic nevyrovná! Připravili jsme pro vás prověřené recepty na domácí rohlíky, dalamánky a houstičky, ale také na nadýchané croissanty, italskou ciabattu a briošky na hamburgery. Nechybí ani kynuté sladké pečivo, které ocení hlavně děti.
Jak využít karanténu: Upečte si rychlé domácí rohlíky podle Markéty
Naučte se jednoduchý a rychlý recept na famózní domácí rohlíky, které jsou křehké na povrchu a jemné uvnitř.
autor Mamina1a1a1
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.