Housky na domácí hamburger

Jednoduchý recept na domácí hamburgerové housky, které zvládne každý.


4.619x
120 min
2×

Postup přípravy

Hladkou mouku vysypeme do mísy, vytvoříme důlek, přidáme kvasnice, cukr, trochu vlažné vody a počkáme, až začne pracovat. Následně přidáme zbylé ingredience jako je sůl, olej, voda, vejce a vytvoříme lepkavé těsto, které si dáme na pomoučněný vál. Těsto dobře propracujeme. Mísu pomoučníme a těsto dáme zakryté utěrkou vykynout na teplé místo na 1 hodinu.

Vykynuté těsto položíme na velmi lehce pomoučněný vál. Nepřidáváme do těsta mouku, protože by byly bulky moc suché. Těsto opětovně propracujeme a potom vytvoříme podle potřeby šest bulek, nebo více malých.

Hamburgerové bulky dáme na plech vyložený pečicím papírem a necháme je opětovně nakynout (asi 40 minut). Bulky potřeme rozšlehaným vejcem, případně posypeme strouhaným sýrem nebo sezamem a dáme péct na 12 - 15 minut dozlatova v troubě rozehřáté na 200 °C. Bulky z trouby vyjmeme a necháme pod utěrkou zchladnout.

Housky plníme podle chuti různými hamburgery a dalšími surovinami.
user-icon

autor Benji


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Housky na domácí hamburger

Zpět na recept