Recept na moc dobré a rychlé housky z bramborového těsta.
5 g | cukr |
10 g | sůl |
250 ml | mléko |
25 g | sádlo |
400 g | polohrubá mouka |
100 g | brambory vařené |
20 g | čerstvé droždí |
na potření | |
---|---|
1 ks | vejce |
na ozdobu | |
mák | |
hrubá sůl | |
semínka |
Do polohrubé mouky nalijeme mléko a přidáme vařenou nadrobno nastrouhanou bramboru, rozpuštěné sádlo, vykynulý kvásek (z trochy mouky a trochy vlažného mléka, cukru a droždí) a sůl. Dobře vypracované těsto necháme asi hodinu kynout. Pak těsto rozdělíme na 10 stejných bochánků a ty položíme na plech vyložený pečícím papírem. Bochánky necháme ještě asi 10 minut kynout. Tvořítkem vytvoříme tvar tak, že ho přiložíme na bochánek a přitiskneme až k podložce. Bochánky potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme mákem, hrubou solí nebo zrníčky podle chuti. Pak dáme plech do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme podle výkonu trouby dozlatova. Domácí housky z bramborového těsta podáváme podle chuti jako přílohu k různým pokrmům.
Milujete pečivo? Výběr redakce nejlépe hodnocených receptů na domácí rohlíky a housky
Recepty na krásně křupavé a nadýchané domácí pečivo, které povýší každou snídani či svačinu na vyšší příčku.
autor Moravanda
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena