Domácí housky z bramborového těsta

Recept na moc dobré a rychlé housky z bramborového těsta.


4.317x
120 min

Postup přípravy

Do polohrubé mouky nalijeme mléko a přidáme vařenou nadrobno nastrouhanou bramboru, rozpuštěné sádlo, vykynulý kvásek (z trochy mouky a trochy vlažného mléka, cukru a droždí) a sůl. Dobře vypracované těsto necháme asi hodinu kynout.

Pak těsto rozdělíme na 10 stejných bochánků a ty položíme na plech vyložený pečícím papírem. Bochánky necháme ještě asi 10 minut kynout. Tvořítkem vytvoříme tvar tak, že ho přiložíme na bochánek a přitiskneme až k podložce.

Bochánky potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme mákem, hrubou solí nebo zrníčky podle chuti. Pak dáme plech do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme podle výkonu trouby dozlatova.

Domácí housky z bramborového těsta podáváme podle chuti jako přílohu k různým pokrmům.

6 nejlepších receptů na bábovku - tradiční recepty jako od babičky

user-icon

autor Moravanda


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Domácí housky z bramborového těsta

Zpět na recept