Dnes si připravíme domácí těstoviny, na které bude třeba jen pár surovin a trocha trpělivosti při tvarování. Odměnou bude pravá chuť domácích těstovin, které se nic nevyrovná!
V obchodech s potravinami samozřejmě najdeme velké množství druhů těstovin, ale pokud jednou vyzkoušíte těstoviny domácí, poznáte ten rozdíl. Navíc si je můžete připravit kdykoli, zvolit si svůj oblíbený tvar a případnou náplň přizpůsobit vlastní chuti. A při troše šikovnosti si poradíte i bez strojů na výrobu těstovin. Dnes si připravíme tagliatelle, dlouhé ploché nudle, které se tradičně vyrábějí v italských oblastech Emilia-Romagna a Marche.
Na olivovém oleji lehce orestujeme plátky česneku, přidáme na čtvrtky rozkrájená rajčátka a za stálého míchání restujeme. Přilijeme vývar, rajčatové pyré, osolíme, opepříme a pár minut restujeme, aby nám rajčátka změkla a omáčka se zredukovala. Nakonec přimícháme jemně nasekané lístky bazalky.
Domácí tagliatelle vsypeme do omáčky, zlehka promícháme a servírujeme.
autor Michy
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.