Dnes si připravíme domácí těstoviny, na které bude třeba jen pár surovin a trocha trpělivosti při tvarování. Odměnou bude pravá chuť domácích těstovin, které se nic nevyrovná!
V obchodech s potravinami samozřejmě najdeme velké množství druhů těstovin, ale pokud jednou vyzkoušíte těstoviny domácí, poznáte ten rozdíl. Navíc si je můžete připravit kdykoli, zvolit si svůj oblíbený tvar a případnou náplň přizpůsobit vlastní chuti. A při troše šikovnosti si poradíte i bez strojů na výrobu těstovin. Dnes si připravíme tagliatelle, dlouhé ploché nudle, které se tradičně vyrábějí v italských oblastech Emilia-Romagna a Marche.
Na olivovém oleji lehce orestujeme plátky česneku, přidáme na čtvrtky rozkrájená rajčátka a za stálého míchání restujeme. Přilijeme vývar, rajčatové pyré, osolíme, opepříme a pár minut restujeme, aby nám rajčátka změkla a omáčka se zredukovala. Nakonec přimícháme jemně nasekané lístky bazalky.
Domácí tagliatelle vsypeme do omáčky, zlehka promícháme a servírujeme.
Těstoviny v podzimním jídelníčku: Zapečte je!
Zapékané těstoviny jsou velmi vděčné - jsou levné, ne moc pracné a zasytí opravdu celou rodinu. Přinášíme vám 8 skvělých receptů na těstoviny z jednoho pekáčku - zapečené se zeleninou, uzeninami, ale i houbami.
Videorecept: Báječné domácí těstoviny s pestem a kuřecím masem
Domácí tagliatelle ve smetanové omáčce s kousky kuřecího masa, sušených rajčat a bazalkovým pestem, lehce pikantní a velmi dobré. Recept je trochu náročnější na čas díky přípravě domácích těstovin, ale výsledkem je oběd, na kterém si opravdu pochutnáte.
autor Michy
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena