Prosedlá buchta

Recept na vynikající buchtu, které nikdy není dost.


4.510x
45 min
2×

Ingredience

náplň 1

5 lžiccukr
1 ksvejce
0.5 kgtvaroh
1 balíčekvanilkový cukr

těsto

1 hrnekcukr
0.5 hrnkuolej
4 ksvejce
0.5 hrnkumléko
1 balíčekprášek do pečiva
2 hrnkypolohrubá mouka

náplň 2

rum
povidla
mletá skořice

Postup přípravy

Nejdřív si připravíme náplně. Tvaroh rozmícháme s vejci a cukrem, podle potřeby přidáme mléko, neměl by být moc řídký. Povidla smícháme s rumem a skořicí. Vejce na těsto rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Ušleháme sníh z bílků a špetky soli. Žloutky ušleháme s cukrem. Přidáme mléko s olejem, mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec vmícháme sníh. Těsto nalijeme na plech vyložený papírem na pečení. Nastříkáme na ně mřížku z tvarohu pomocí cukrářského pytlíku nebo pevného sáčku s ustřihnutým růžkem. Do vzniklých čtverečků dáme hromádku povidel nebo kousek ovoce. Prosedlou buchtu vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme asi 25 minut. Zda je upečená zkusíme špejlí. Tvaroh a povidla se během pečení částečně propadnou do těsta. Prosedlou buchtu necháme vychladnout, nakrájíme a můžeme podávat.


Pokrmy provoněné povidly: Plněnými buchtami to zdaleka nekončí!


Povidla si můžeme jen tak namazat na chleba, nebo je dál využít při přípravě nejrůznějších pokrmů. Slouží nejen k plnění buchet či sladkých taštiček, ale také k samotnému přidávání do těst při pečení perníků či bábovek. A netradičně i k přípravě omáček, protože chuť povidel se skvěle snoubí v kombinaci s masem.


Pokrmy


Dokonalá, přitom tak jednoduchá: Píchaná buchta krok za krokem


Máme pro vás tip na úžasný moučník! Rychlá buchta na plech, která se po upečení propíchá vařečkou a zalije sametově jemnou čokoládovou polevou.


Dokonalá,


Koláče z plechu: Ovocné, tvarohové i s mákem


Jaká by to byla neděle bez sladké vůně linoucí se z trouby. Připravili jsme pro vás 6 receptů na koláče, na které nedáme dopustit.


Koláče

user-icon

autor Nikča


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Prosedlá buchta

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká