Vyzkoušejte snadný recept na přípravu perníku s jablky.
200 g | tuk na pečení |
2 ks | jablko |
500 g | polohrubá mouka |
1 balíček | kypřicí prášek do perníku |
0.5 balíčku | kypřicí prášek |
200 g | třtinový cukr |
1 balíček | vanilkový cukr |
1 lžička | skořice mletá |
450 ml | mléko |
1 balíček | kakaový pudinkový prášek |
Tuk na pečení rozpustíme a nechám vychladnout. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nastrouháme nahrubo. Mouku prosejeme do mísy, přidáme kypřící prášek do perníku a prášek do pečiva a vše promícháme. Dále přisypeme třtinový cukr, vanilkový cukr, balíček kakaového pudinku, skořici a nastrouhaná jablka.
Suchou směs promícháme a postupně přilijeme rozpuštěný tuk a mléko. Těsto vyšleháme dohladka a rozprostřeme na vymazaný a vysypaný plech se zvýšenými okraji. Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C přibližně 30 - 35 minut. Propečení těsta vyzkoušíme špejlí. Bude-li suchá, máme upečeno.
Perníkovou buchtu s jablky necháme vychladnout a poté nakrájíme. Moučník posypeme moučkovým cukrem a podáváme ke kávě nebo čaji.
Videorecept: Bezlepkový perník podle Anny
Perník - ten prostě miluju! No a tady v mé oblíbené bezlepkové a úžasně vláčné variantě!
Vláčný a nadýchaný perník: 10 receptů, na které nedáte dopustit!
Jemný, vláčný a nadýchaný jako peříčko, takový by měl být domácí perník na plech. Ať už je těsto doplněno o jablíčka, hrušky či ořechy, vylepšený marmeládou a čokoládovou polevou, nebo jen tak samotný posypaný kokosem. Máme-li správný recept, není pochyb, že se po něm za pár minut po upečení nezapráší.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena