V míse vyšleháme cukr s vejci do světlé hmoty a poté za stálého šlehání pramínkem přiléváme olej. Do mísy střídavě po troškách přisypáváme mouku a přiléváme mléko, aby mělo těsto čas se spojit. Poté přidáme kakao, prášek do pečiva a prášek do perníku. Vše spolu 2 minuty šleháme na nejvyšší otáčky, až vznikne těsto hustší konzistence.
Těsto nalijeme na máslem vymazaný a hrubou moukou nebo kokosem vysypaný plech. Stěrkou lehce rozetřeme těsto do stran a do rohů plechu.
Perník dáme péct do trouby vyhřáté na asi 170 - 180 °C a pečeme 20 - 30 minut. Průběžně můžeme zkusit píchnout do středu těsta špejlí, pokud už se nelepí, můžeme vyndat.
Snadný perník na plech můžeme krájet už vlažný. Výborný je s kyselejší rybízovou marmeládou a také politý rozehřátou čokoládou.