Svěží třešňová buchta se šlehačkou a tvarohem

Výborná, lehká a osvěžující buchta ke kávě a pro každou příležitost.


0.00x
60 min

Postup přípravy

Připravíme si klasické piškotové těsto. Vejce rozšleháme s cukrem, přidáme olej, mouku, vlažnou vodu, kypřící prášek, cukr a vanilkový cukr. Těsto vlijeme na plech vyložený pečícím papírem a dáme péct, pečeme při 180 stupních cca 20 minut, nebo podle zkušeností s vlastní troubou.


Mezitím povaříme rozmražené třešně s cukrem, můžeme použít i jiné ovoce - švestky, maliny, jahody apod. Po důkladném provaření, kdy ovoce pustí hodně šťávy, přidáme dva vanilkové pudinky rozmíchané ve vodě a znovu povaříme. Upečený piškot necháme úplně vychladnout, stejně tak ovocnou směs. Tu po vychladnutí rozprostřeme na piškot a dáme do lednice. Nakonec si vyšleháme dva tvarohy se smetanou ke šlehání a cukrem, rozprostřeme na ovocnou vrstvu a jemně posypeme skořicí. Dáme opět do lednice a necháme ztuhnout.


Svěží třešňová buchta se šlehačkou a tvarohem nejlépe chutná takto vychlazená. 


Víkendové pečení: Kakaová buchta s tvarohem nikdy nezklame


Moučníků a sladkých dezertů není nikdy dost. Proto je zde další FOTORECEPT s podrobným návodem. Tentokrát si upečeme kakaovo-tvarohovou buchtu.


Víkendové


Jak na to: Pečeme piškotové těsto


Moučníky z piškotového těsta se ne vždy podaří. Dnes si dáme pár tipů pro samotnou přípravu i pečení, aby byl výsledek dotažen k dokonalosti.


Jak

user-icon

autor Veronika


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Svěží třešňová buchta se šlehačkou a tvarohem

Zpět na recept