Výborná, lehká a osvěžující buchta ke kávě a pro každou příležitost.
těsto | |
---|---|
200 g | polohrubá mouka |
3 ks | vejce |
100 g | cukr krupice |
1 balíček | vanilkový cukr |
1 balíček | kypřicí prášek |
5 lžic | olej |
5 lžic | vlažná voda |
směs | |
300 g | třešně mražené |
50 g | cukr |
2 ks | vanilkový pudinkový prášek |
na ozdobu | |
2 ks | tvaroh měkký |
1 kelímek | smetana ke šlehání |
3 lžíce | cukr |
2 lžíce | skořice |
Připravíme si klasické piškotové těsto. Vejce rozšleháme s cukrem, přidáme olej, mouku, vlažnou vodu, kypřící prášek, cukr a vanilkový cukr. Těsto vlijeme na plech vyložený pečícím papírem a dáme péct, pečeme při 180 stupních cca 20 minut, nebo podle zkušeností s vlastní troubou.
Mezitím povaříme rozmražené třešně s cukrem, můžeme použít i jiné ovoce - švestky, maliny, jahody apod. Po důkladném provaření, kdy ovoce pustí hodně šťávy, přidáme dva vanilkové pudinky rozmíchané ve vodě a znovu povaříme. Upečený piškot necháme úplně vychladnout, stejně tak ovocnou směs. Tu po vychladnutí rozprostřeme na piškot a dáme do lednice. Nakonec si vyšleháme dva tvarohy se smetanou ke šlehání a cukrem, rozprostřeme na ovocnou vrstvu a jemně posypeme skořicí. Dáme opět do lednice a necháme ztuhnout.
Svěží třešňová buchta se šlehačkou a tvarohem nejlépe chutná takto vychlazená.
Víkendové pečení: Kakaová buchta s tvarohem nikdy nezklame
Moučníků a sladkých dezertů není nikdy dost. Proto je zde další FOTORECEPT s podrobným návodem. Tentokrát si upečeme kakaovo-tvarohovou buchtu.
Jak na to: Pečeme piškotové těsto
Moučníky z piškotového těsta se ne vždy podaří. Dnes si dáme pár tipů pro samotnou přípravu i pečení, aby byl výsledek dotažen k dokonalosti.
autor Veronika
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena