Pečená kachní stehna s přílohou z červeného zelí a červené řepy

Vyzkoušejte recept na pečená kachní stehna, která servírujeme s přílohou z červeného zelí s červenou řepou a chutí pomeranče. Hlavní chod vhodný pro sváteční menu.


4.04x
90 min

Ingredience

1 kscibule
2 lžičkydrcený kmín
2 lžícehnědý cukr
50 mlpomerančová šťáva
2 ksčervená řepa
1 sklenicesterilované červené zelí
4 kskachní stehna

podle potřeby

olej
vývar
sádlo
50-100 mlsvětlé pivo

podle chuti

sůl
jablečný ocet

Postup přípravy

Kachní stehna očistíme, osolíme, posypeme kmínem a vložíme do pekáče vymazaným sádlem. Vše podlijeme pivem, zakryjeme a vložíme do trouby předehřáté na 170 °C. Stehna pečeme za občasného přelévání vlastní šťávou a podléváním vývarem přibližně 50 minut. Pak pekáček odkryjeme a kachní stehna dopečeme dozlatova. Mezitím si připravíme přílohu - zelí s červenou řepou. Řepu omyjme a ve vroucí vodě uvaříme doměkka. Měkkou řepu zchladíme pod tekoucí vodou a oloupeme. Vychladlou řepu nastrouháme nahrubo. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Sterilované červené zelí slijeme a necháme okapat. Na oleji necháme zesklovatět jemně nasekanou cibulku, přidáme cukr a jakmile zkaramelizuje, vmícháme zelí a řepu. Směs podlijeme malým množstvím vody, přelijeme pomerančovou šťávou a podle chuti osolíme, osladíme a okyselíme jablečným octem. Vše krátce podusíme a odstavíme z tepla. Pečená kachní stehna rozdělíme na porce, přelijeme vypečenou šťávou, obložíme červenou zelnou směsí s řepou a podáváme s bramborovým knedlíkem.


Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem


Pečení kachny se vůbec nemusíte bát! Dnes se krok za krokem naučíme připravit kachnu pečenou na kmínu, která bude mít maso odpadávající od kosti a křupavou kůrčičku.


Recept


Svatomartinské MENU a nákupní seznam: Na co nezapomenout?


Listopad je tu a s ním i blížící se svátek sv. Martina, který by měl být ve znamení rodinných setkání a také poctivé a tradiční svatomartinské hostiny. Vypečená husička a další svatomartinské pochoutky jsou v tomto období každoročně sázkou na jistotu.


Svatomartinské


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečená kachní stehna s přílohou z červeného zelí a červené řepy

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Vánoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena