Pečená kachní stehna s přílohou z červeného zelí a červené řepy

Vyzkoušejte recept na pečená kachní stehna, která servírujeme s přílohou z červeného zelí s červenou řepou a chutí pomeranče. Hlavní chod vhodný pro sváteční menu.


3.73x
90 min

Postup přípravy

Kachní stehna očistíme, osolíme, posypeme kmínem a vložíme do pekáče vymazaným sádlem. Vše podlijeme pivem, zakryjeme a vložíme do trouby předehřáté na 170 °C. Stehna pečeme za občasného přelévání vlastní šťávou a podléváním vývarem přibližně 50 minut. Pak pekáček odkryjeme a kachní stehna dopečeme dozlatova.

Mezitím si připravíme přílohu - zelí s červenou řepou. Řepu omyjme a ve vroucí vodě uvaříme doměkka. Měkkou řepu zchladíme pod tekoucí vodou a oloupeme. Vychladlou řepu nastrouháme nahrubo. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Sterilované červené zelí slijeme a necháme okapat. Na oleji necháme zesklovatět jemně nasekanou cibulku, přidáme cukr a jakmile zkaramelizuje, vmícháme zelí a řepu. Směs podlijeme malým množstvím vody, přelijeme pomerančovou šťávou a podle chuti osolíme, osladíme a okyselíme jablečným octem. Vše krátce podusíme a odstavíme z tepla.

Pečená kachní stehna rozdělíme na porce, přelijeme vypečenou šťávou, obložíme červenou zelnou směsí s řepou a podáváme s bramborovým knedlíkem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečená kachní stehna s přílohou z červeného zelí a červené řepy

Zpět na recept