Kořeněné kuřecí kusy

Recept na kořeněné kuřecí části (křídla, paličky, špalíčky či celá stehna).


0.00x
75 min

Postup přípravy

V míse smícháme mouku, sušený česnek, papriku, oregano a lžičku soli a promícháme. Jednotlivé kusy masa v této moučné směsi obalíme a odložíme na talíř.

Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Troubu předehřejeme na 200 °C. Nyní budeme používat pánev, kterou lze dát i do trouby. Pokud takovou nemáme, maso připravíme v libovolné pánvi a pak obsah přemístíme do pekáčku.

V pánvi rozpálíme olej a opečeme na něm zprudka obalené maso z obou stran do hnědé barvy (cca 4 minuty z každé strany). Pak maso vyjmeme zpět na talíř a ve zbylém tuku osmahneme cibuli dozlatova. Přidáme i česnek a asi minutu ho opékáme. Poté přidáme máslo, necháme ho rozpustit a přisypeme 2 lžíce moučné směsi, ve které se obalovalo na začátku kuře. Za stálého míchání asi minutku pražíme jíšku a následně zalijeme 500 ml vody a přivedeme k varu. Omáčku dochutíme solí a pepřem a vaříme asi 3 minuty. Následně přidáme smetanu a rozmícháme. Maso vrátíme do omáčky v pánvi, přiklopíme víkem (stačí i pevně přidělaný alobal) a vložíme do rozpálené trouby. Pečeme 50 minut.

Kořeněné kuřecí kusy podáváme s rýží, kuskusem nebo i s vařeným bramborem. Pokud nechceme pečené, můžeme udělat vařenou verzi - prostě místo pečení dále vaříme v omáčce (podle potřeby doléváme vodu) a omáčku ke konci trochu zahustíme jíškou, aby nebyla příliš vodnatá.
user-icon

autor Lukáš


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kořeněné kuřecí kusy

Zpět na recept