Králičí stehno na bůčku se zelím a karlovarským knedlíkem ala Dočík

Pečená králičí stehna s bůčkem, zelím a karlovarským knedlíkem.


0.00x
120 min

Postup přípravy

Očištěná a nasolená králičí stehna spolu s 3 - 5 cm tlustými plátky nasoleného búčku vložíme do zapékací misky. Přidáme čvrtky z větší cibule a 3 - 4 stroužky česneku (dle síly a chuti). Podlijeme cca 3 dl vody a zaklopené vložíme na hodinu do rozpálené trouby na 220 °C.

Poté maso odklopíme a dopékáme doměkka a často přeléváme stehna výpekem. Stehna je lepší případně schovat pod bůček, aby nevyschly. 

Karlovarský knedlík: Tvrdší rohlík či housku nakrájíme na menší kostičky. Vejce rozdělíme na žloutky a bílky, z bílků umícháme sníh. Vlažné mléko, rozpuštěné máslo a žloutky smícháme spolu se solí a nalijeme na nakrájené rohlíky. Přidáme hrst nasekané pažitky, vše promícháme, zahustíme moukou na tvárné těsto, vmícháme sníh z bílků a necháme chvíli odstát.

Z těsta vytvoříme koule o průměru 8 - 10 cm a dáme na cca 10 - 12 minut do osolené vroucí vody. Když knedlíky vyplavou, tak vaříme ještě cca 5 minut, neděláme moc velké koule, neprovaří se a zůstanou uvnitř syrové.

Uvařené karlovarské knedlíky necháme celé, případně překrojíme na půlky a podávame spolu s upečeným králíkem, kouskem bůčku a zelím.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Králičí stehno na bůčku se zelím a karlovarským knedlíkem ala Dočík

Zpět na recept