Na recept můžeme použít naporcovaného celého králíka, nebo jen stehna či pouze hřbety. Cca 1,2 kg masa osolíme a opepříme. Ze tří polévkových lžic dobré hrubozrnné hořčice a 1 lžíce dijonské, 50 g nastrouhaného másla, lžičky tymiánu a velkého stroužku česneku vytvoříme pastu.
Na dno pekáče či remosky vyskládáme velkou červenou cibuli, na ni položíme králičí porce promnuté s ochuceným máslem a přikryjeme plátky tučnější slaniny. Pečeme asi hodinu a co nejméně odkrýváme. Případně podlijeme jemným bílým vínem. Po 60 - 80 minutách vyjmeme maso i opečenou plátkovou slaninu. Šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme 1 - 2 lžičkami hladké mouky, naředíme vodou či vývarem a 15 minut povaříme. Nezapomeneme využít všechny přípečky - ty udělají omáčce chuť. Chceme-li omáčku hladší, můžeme nakonec rozmixovat. Nakonec zjemníme smetanou a zasypeme pokrájenou petrželkou.
Příloha se ke králíkovi na hořčici hodí jakákoli, ideální jsou špecle či šťouchané brambory. Na talíři zdobíme opečenou slaninou.