Králík na hořčici

Vynikající recept na šťavnatou králičí pečeni.


4.610x
90 min

Ingredience

1 stroužekčesnek
200 mlvývar
50 gmáslo
1 lžičkatymián
1.2 kgkrálík
150 mlbílé víno
2 lžičkyhladká mouka
150 ganglická slanina
1 lžícedijonská hořčice
1 ksčervená cibule
200 mlsmetana 12%
3 lžícehrubozrnná hořčice

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

na ozdobu

čerstvá petrželka

Postup přípravy

Na recept můžeme použít naporcovaného celého králíka, nebo jen stehna či pouze hřbety. Cca 1,2 kg masa osolíme a opepříme. Ze tří polévkových lžic dobré hrubozrnné hořčice a 1 lžíce dijonské, 50 g nastrouhaného másla, lžičky tymiánu a velkého stroužku česneku vytvoříme pastu.

Na dno pekáče či remosky vyskládáme velkou červenou cibuli, na ni položíme králičí porce promnuté s ochuceným máslem a přikryjeme plátky tučnější slaniny. Pečeme asi hodinu a co nejméně odkrýváme. Případně podlijeme jemným bílým vínem. Po 60 - 80 minutách vyjmeme maso i opečenou plátkovou slaninu. Šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme 1 - 2 lžičkami hladké mouky, naředíme vodou či vývarem a 15 minut povaříme. Nezapomeneme využít všechny přípečky - ty udělají omáčce chuť. Chceme-li omáčku hladší, můžeme nakonec rozmixovat. Nakonec zjemníme smetanou a zasypeme pokrájenou petrželkou.

Příloha se ke králíkovi na hořčici hodí jakákoli, ideální jsou špecle či šťouchané brambory. Na talíři zdobíme opečenou slaninou.
user-icon

autor horovska


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Králík na hořčici

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Francouzská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena