Králík na hořčici

Vynikající recept na šťavnatou králičí pečeni.


4.610x
90 min

Postup přípravy

Na recept můžeme použít naporcovaného celého králíka, nebo jen stehna či pouze hřbety. Cca 1,2 kg masa osolíme a opepříme. Ze tří polévkových lžic dobré hrubozrnné hořčice a 1 lžíce dijonské, 50 g nastrouhaného másla, lžičky tymiánu a velkého stroužku česneku vytvoříme pastu.

Na dno pekáče či remosky vyskládáme velkou červenou cibuli, na ni položíme králičí porce promnuté s ochuceným máslem a přikryjeme plátky tučnější slaniny. Pečeme asi hodinu a co nejméně odkrýváme. Případně podlijeme jemným bílým vínem. Po 60 - 80 minutách vyjmeme maso i opečenou plátkovou slaninu. Šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme 1 - 2 lžičkami hladké mouky, naředíme vodou či vývarem a 15 minut povaříme. Nezapomeneme využít všechny přípečky - ty udělají omáčce chuť. Chceme-li omáčku hladší, můžeme nakonec rozmixovat. Nakonec zjemníme smetanou a zasypeme pokrájenou petrželkou.

Příloha se ke králíkovi na hořčici hodí jakákoli, ideální jsou špecle či šťouchané brambory. Na talíři zdobíme opečenou slaninou.
user-icon

autor horovska


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Králík na hořčici

Zpět na recept