Králičí stehna na limetkách

Kousek dobrého pečeného masa zachutná každému. Recept není vůbec těžký na přípravu a zvládne ho každý.


1.01x
75 min

Postup přípravy

Šalotku oloupeme a nasekáme na kousky. Slaninu nakrájíme na kostky nebo nudličky.

Omyté a osušené králičí maso ze všech stran osolíme a opepříme a dáme do pekáče vyloženého pečicím papírem, na který jsme rozložili nasekanou šalotku a slaninu.

V misce vyšleháme olivový olej s omáčkami (sojová, worcestrová) a vymačkanou šťávou z jedné limetky. Směs nalijeme na maso. Přidáme dobře omyté a na kousky pokrájené limetky, zakryjeme alobalem a pečeme při teplotě 180 °C doměkka.

Během pečení poléváme králičí maso výpekem, případně můžeme přilít trošku vody. Zhruba 20 minut před koncem pečení sundáme alobal a králičí stehna na limetkách dopečeme dozlatova.

Králičí stehna na limetkách podáváme s libovolnou přílohou jako hlavní chod.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Králičí stehna na limetkách

Zpět na recept