Králík ve slaninovém kabátku s brambory

Recept na kompletní hlavní chod - pečené králičí se slaninou, bylinkami a brambory.


2.33x
60 min

Ingredience

4 stroužkyčesnek
100 gmáslo
800 gbrambory
2 snítkytymián
4 větvičkyrozmarýn
4 ksšalotka
4 lžíceolivový olej
150 ganglická slanina
4 kskráličí stehno

podle chuti

sůl
drcený barevný pepř

Postup přípravy

Čerstvý tymián opláchneme a lístečky nasekáme. Králičí stehna očistíme, vykostíme a dobře opláchneme. Poté maso příčně rozpůlíme, tím vzniknou pláty připomínající čtverce. Maso osolíme, opepříme a posypeme tymiánem.

Slaninu nakrájíme na slabé plátky, každý kousek masa obalíme plátkem slaniny a křížem druhým plátkem slaniny. Vytvoříme tak balíček, který převážeme nití a zapíchneme do něj rozmarýnovou větvičku.

Brambory důkladně očistíme, necháme ve slupce a podélně je překrojíme. Zbytek rozmarýnu propláchneme, nasekáme nadrobno a dáme do mísy. Přidáme 2 lžíce rostlinného oleje, sůl, pepř a promícháme společně s bramborami.

Šalotky a česnek oloupeme, nakrájíme na jemné plátky a rozložíme na dno pekáčku. Na ně položíme králičí ve slanině, rozmarýnové brambory a vše pokapeme olivovým olejem. Pečeme na 200 °C cca 30 minut doměkka. Během pečení podléváme výpekem a podle potřeby občas přilijeme trochu vody. Vypečenou šťávu nakonec zjemníme máslem.

Králíka ve slaninovém kabátku s brambory podáváme jako hlavní chod. Doplníme čerstvým zeleninovým salátem.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Králík ve slaninovém kabátku s brambory

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká