Čerstvý tymián opláchneme a lístečky nasekáme. Králičí stehna očistíme, vykostíme a dobře opláchneme. Poté maso příčně rozpůlíme, tím vzniknou pláty připomínající čtverce. Maso osolíme, opepříme a posypeme tymiánem.
Slaninu nakrájíme na slabé plátky, každý kousek masa obalíme plátkem slaniny a křížem druhým plátkem slaniny. Vytvoříme tak balíček, který převážeme nití a zapíchneme do něj rozmarýnovou větvičku.
Brambory důkladně očistíme, necháme ve slupce a podélně je překrojíme. Zbytek rozmarýnu propláchneme, nasekáme nadrobno a dáme do mísy. Přidáme 2 lžíce rostlinného oleje, sůl, pepř a promícháme společně s bramborami.
Šalotky a česnek oloupeme, nakrájíme na jemné plátky a rozložíme na dno pekáčku. Na ně položíme králičí ve slanině, rozmarýnové brambory a vše pokapeme olivovým olejem. Pečeme na 200 °C cca 30 minut doměkka. Během pečení podléváme výpekem a podle potřeby občas přilijeme trochu vody. Vypečenou šťávu nakonec zjemníme máslem.
Králíka ve slaninovém kabátku s brambory podáváme jako hlavní chod. Doplníme čerstvým zeleninovým salátem.